Nedelja 27.01.2019.
18:48
Vestionline

Sindikat Sloga: Zašto su na autobusima loše kineske gume?

I. Subić
Ugrožena bezbednost Beograđana koji se voze autobusima GSP, tvrde u Sindikatu Sloga

"Umesto da se bavi rešavanjem gorućeg problema - zašto je gradski prevoz u Beogradu tokom petka i subote bio u totalnom haosu i kolapsu zbog neočišćenog snega, i zašto su građani bili prinuđeni da kilometrima pešače i guraju vozila gradskog prevoznika, Vesić nastavlja u svom maniru da krivi bivšu vlast", naveo je predsednik Sindikata Sloga GSP Beograd Nebojša Aleksić u pisanoj izjavi.

Aleksić je dodao da Vesić umesto odgovora preko svojih "političkih komesara iz redova SNS" pokušava da uguši sindikat koji se jedini usuđuje da kritikuje katastrofalno stanje u javnom preduzeću GSP Beograd, koje pored ljudskih resursa, odnosno vozača, svakodnevno gubi i tehničke i materijalne resurse.

"Takvo ponašanje gradskih vlasti pokazuje da su u panici i da ovo rade iz dva razloga. Prvi razlog je da se prikriju sve dosadašnje mahinacije i loše šestogodišnje upravljanje preduzećem. Drugi razlog je mnogo opasniji, a to je sumnja da se sve ovo radi namerno kako bi se GSP gurnuo u stečaj i predao u ruke privatnicima na čerupanje njegove ogromne pokretne i nepokretne imovine", naveo je Aleksić.

Aleksić je najavio da će taj sindikat podneti podneti krivičnu prijavu protiv Vesića zbog tvrdnje da je opozicija koju predvodi Dragan Đilas juče htela da "upadne u GSP preko Aleksića".

Saobraćajni kolaps zbog snega i zavejanih gradskih ulica kulminirao je tokom vikenda kada su pojedine linije GSP-a skraćene, smanjen je bio broj vozila na ulicama a građani su se žalili na duga čekanja prevoza i neprohodnost ulica.

2024 © - Vesti online