Sreda 30.01.2019.
12:15
A. Šišić - Vesti

Čistilište na zemlji

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ovo zastrašujuće mesto ima eksponate koji dokumentuju priče o dušama koje se iz čistilišta vraćaju na zemlju da bi progonile žive. Izložen je izgrebani sto, koji su navodno "izrezbarile" ruke neke duše pune grehova.

Mogu da se vide i spaljeni otisci prstiju na odeći i posteljini. Oni koji su posetili ovo mračno mesto navode da je možda i najstrašnija stvar od svega knjiga sa otiskom ljudske šake duboko utisnutim u nagorele stranice. Predanje kaže da je davno preminuli monah iz nekog nepoznatog razloga zaposeo ovo štivo i da ga pali svojim dodirom zbog neokajanog greha. Jedno od tumačenja govori da je preminuli otac želeo da poruči svom sinu da prestane sa ludim noćnim provodom tako što je ostavljao garave otiske na njegovim košuljama.

Vernici su uvereni da je ovaj muzej dokaz stvarnog prelaska u drugi život, kao i pročišćenja duša pre susreta sa Bogom. Ljubitelji zagonetnog kažu da sama gotička crkva odiše misterijom. Pojedinci smatraju da je ovo mesto nastanjeno duhovima i to onima koji su prokleti, pa ne mogu da nađu spokoj na drugoj strani.

2024 © - Vesti online