Nedelja 27.01.2019.
13:10
Vestionline

Šta se to Nadalu desilo prvi put na njegovih 290 mečeva na grend slemu

EPA-EFE
Nadal, pobednik 2009, četvrti put uzastopno je primio samo utešni trofej posle finala

To se Rafaelu Nadalu desilo samo jednom, takođe u Melburnu, a s obzirom na ishod duela može i da se ne računa. U prvom kolu 2014. sastao se u prvom kolu s domaćom nadom Bernardom Tomićem. Prvi set mu je pripao sa 6:4, tako što je i iskoristio jednu jedinu priliku da osvoji gem na suparnički servis, ali mu je Australijanac odmah predao meč zbog povrede.

Protiv Novaka Đokovića, u 107. finalu australijskog opena, bio je u podređen maestralnoj igri našeg asa sve vreme . Samo jednom je došao u priliku da se ponada na servis rivala. Bilo je to u šestom gemu trećeg seta. Posle 30:30 stekao je brejk-loptu, ali su sledeća tri poena pripala Đokoviću, koji je sačuvao brejk prednosti iz trećeg gema.

Naš teniser je na meču servirao 13 puta, a sedam puta je tada gem osvajao bez izgubljenog poena! Po jutru se dan i poznao. Na prva četiri Đokovićeva servis gema u prvom setu tačka je i stavljena posle 40:0. Retko se, kada je naš as servirao, igralo na razliku - samo tri puta. Brejk je on načinio pet puta od osam prilika.

U direktnim neodbranjivim poenima Đoković je takođe bio ubedljiviji (34:21). Nadal je prečesto za svoje igračke standarde grešio, neretko i iznenađujuće (28:9). U asovima 8:3 za našeg asa, u poenima zbirno 89:53. Đokovićev meč za pamćenje, a Nadalov za zaborav.

EPA/Ritchie Tongo
Đoković je Nadala sve vreme držao sateranog u konopce
2024 © - Vesti online