Ponedeljak 28.01.2019.
04:30
Telegraf.rs, Vestionline

Stručnjaci kažu: Skupe kreme protiv bora se ne razlikuju od onih koje možete kupiti za 300 dinara

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Mnoge skupe kreme za lice koje izbacuju poznati brendovi imaju visoku cenu, a to nije ni malo realno. Stručnjaci su napokon rešili  misteriju i dokazali da se kreme za lice protiv starenja i bora koje drže cenu nisu ništa drugo nego marketinški trik.

Šta čini skupu kremu još skupljom?

Naravno da ako neku kremu za lice promoviše Britni Spirs ili Šarliz Teron, onda će se ona prodavati za mnogo veće pare od svoje vrednosti, ali to nije jedini razlog zbog kojeg su kreme tako skupe.

- Brendovi zbog svojih tehnoloških sposobnosti neće koristiti jeftine sastojke da naprave svoj proizvod, iako oni imaju jednako dobro dejstvo. Oni će se opredeliti za skupu hemijsku strukturu jer će to moće još više da naplate - kaže dermatolog dr Kreg Krafert i dodaje da i pakovanje ulazi u cenu.

Sami možete uvideti razliku u pakovanju skupe brendirane kreme za lice i one koju vam napravi farmaceut u apoteci.

Da li je zaista vredno razmetati se za kremu za lice?

- Nije potrebno trošiti bogatstvo za kremu protiv starenja kože, jer ona ne mora da sadrži nikakve posebne sastojke. Potrebno je samo da dovoljno hidrira kožu - kaže dermatolog dr Samer Džejber i dodaje da moderne kreme zaista sadrže posebne sastojke, ali oni nemaju nikakve veze sa onim što treba vašem licu.

- Samo zato što je nešto skuplje ne znači da će "odraditi posao" - obnjašnjava dr Džejber.

- Osveživač kože može da bude veoma jeftina hemijska supstanca, ali vi možda baš želite da platite onu koju vam promovišu i to je ono što se nikada neće promeniti. Ljudi veruju u skupe proizvode i male su šanse da će razumeti da i običan retinol može da bude dobar za njih - kaže dr Rejčel Nazarian.

Ključ je pronaći sastojak koji zaista plaćate, ali u jeftinijoj varijanti

Hidratantne kreme, kao i kreme protiv bora se mogu napraviti u svakoj apoteci za gotovo 300 dinara.

Ključ je da pročitate sastav vaše skupe kreme i da se posavetujete sa farmaceutom koji je to zamenski sastojak koji će pomoći i da samo zamolite da vam se takva krema napravi.

Stručnjaci preporučuju da više vremena posvetite kako biste odredili šta je ono što vama prija da koristite i posmatranju kako vaša koža reaguje na to. Naime, ne prijaju svima ista eterična ulja, pa se pozabavite mirisom svoje kreme.

2024 © - Vesti online