Nedelja 27.01.2019.
11:42
Tanjug, Vestionline

Mihajlović: Na izbore, pa neka građani ocene i nas i njih

commons.wikimedia.org/Safoleto
Zorana Mihajlović

- Jesam za vanredne izbore. Ne zato što jedan deo građana protestuje, ili zato jer je (lider opozicionog Saveza za Srbiju) Dragan Đilas tako ustao ovog jutra, pa rekao da mu se Vlada Srbije ne sviđa, a da je (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić loš. Ne, zalažem se za izbore da još jednom proverimo šta stvarno misle građani... Da građani daju ocenu, i nas, i njih - rekla je Mihajlovićeva u intervjuu za današnji "Alo". 

Ona je istakla da je u isto vreme i smešno i tužno to što lideri opozicije beže od izbora.

- Svet je odavno osmislio izbore kao najdemokratskiji način promene vlasti. Zato, gospodo iz opozicije, izbori, a ne trenutno stanje nečijeg bioritma, horoskopa ili stepen lične frustacije onih koji bi samo da se dočepaju fotelja. Vuk Jeremić, Boško Obradović i Dragan Đilas danas se kriju iza građana, zaklanjaju se čak i iza mrtvih ljudi i porodilja i sve je to veoma nečasno. Srbiju nisu nikada vodili nečasni ljudi. Imali smo vladare koji su grešili u donošenju važnih odluka, imali smo druge koji su takođe grešili. Ali najmanje je bilo nečasnih. A ova opozicija je nečasna! Srbija se promenila, čitav svet nas uvažava - istakla je Mihajlovićeva.

Ona je dodala da u isto vreme "razume, ali i ne razume građane koji protestuju", i istakla da s građanima treba da se razgovara. 

- Predsednik Aleksandar Vučić, Vlada Srbije i ja uvek smo spremni da razgovaramo s građanima. Treba da razgovoramo o svim problemima, kako da dodatno osnažimo institucije, kako još više da pomognemo onima koji nemaju, kako da popravimo još dosta toga što treba popraviti... Jer mi to najviše i radimo, popravljamo ono što smo zatekli posle 2012 - rekla je Mihajlovićeva.

Odgovaraći na pitanje kako komentariše "titulu najveće svađalice" u Vladi koju su joj dodelili pojedini mediji, ona kaže da ne može da pomogne onima koji je doživljavaju na takav način.

- U Srbiji će vam oprostiti nesposobnost, nerad, glupost, oprostiće vam i ako vređate ili pretučete ženu i decu, čak i ako ukradete... Ali uspeh, sopstveno mišljenje, rezultat, promene, reforme, to se ne oprašta i to govorim iz ličnog iskustva. Imam svoje mišljenje i ako je to za nekog ''svađalica'', ne mogu da mu pomognem - rekla je Mihajlovićeva.

2024 © - Vesti online