Nedelja 27.01.2019.
08:50
Vestionline

Dlaka u jajetu: Batistuta, zapravo, strelac u 13 uzastopnih utakmica Serije A

EPA/STF
Batistuta dok je igrao u Fiorentini

Samprodija je u Đenovi savladala Udineze s 4:0 u 21. kolu italijanskog šampionata, a prva dva gola dao je Kvaljarela s bele tačke (33. i 56. minut). Tako je i na čelu liste strelaca sa 16 pogodaka (četiri iz penala) umakao Portugalcu Kristijanu Ronaldu (Juventus) i Kolumbijcu Duvanu Zapati (Atalanta), koji su postigli po 14, a danas njihovi timovi igraju utakmice (Stara dama je gost Lacija, a u Bergamo dolazi Roma).

Kvaljareli je to bila 11. uzastopna utakmica u kojoj je zatresao mrežu. U toj seriji dao je 14 golova, počev od jednog u porazu protiv Milana na San Siru (3:2) 28. oktobra, a propustio je utakmicu s Romom u Rimu, koja je domaćinu ubedljivo pripala s 4:1. 

EPA/STF
Kvaljareli, koji je dva puta s bele tačke savladao golmana Udinezea Argentinca Huana Musa, ove sezone penal je odbranio samo Torinov čuvar mreže Sirigu

Niskom od 11 mečeva uzastopce u Seriji A s najmanje jednim pogotkom, što Kvaljarela ima priliku da nadmaši u sledećem kolu protiv Napolija u Napulju (2. februar), okitio se još samo Batistuta ujesen 1994. kao udarna igla Fiorentine u kojoj je igrao od 1991. do 2000. Argentinski as je to postigao tresući mreže od prvog kola. 

Ali, Batistutin niz je i duži ukoliko se uzme u obzir da je bio strelac i na poslednja dva meča u sezoni 1992/93. U pretposlednjoj utakmici Fiorentina je uzela bod kao gost Torina i to njegovim pogotkom u poslednjem minutu (1:1), a zatim je kod kuće preslišala Fođu sa 6:2 i s dva gola nezaboravnog Argentinca.

To timu iz Firence nije bilo dovoljno da sačuva mesto u najboljem društvu, iako je u sastavu imao još dva asa svetskog formata: Nemca Štefana Efenberga i Danca Brajana Laudrupa. Ispao je posle 55 godina. U nižem rangu je ostao samo tu jednu sezonu. 

EPA/Simone Arveda
Sampdorijini navijači su bili pripremljeni za Kvaljarelin rekord na meču s Udinezeom
2024 © - Vesti online