Subota 26.01.2019.
13:34 >> 13:35h
Vestionline

"Neporažena Zvezda je izazov, motivisani smo da ih prvi dobijemo"

abaliga.com
 

- Kada smo fokusirani i energetski dobri, s obzirom da imamo manjak rotacija, pogotovo na unutrašnjim pozicijama, možemo da igramo sa svima. Zvezda nas je prvu utakmicu dobila i sad ćemo videti koliko možemo protiv najbolje ekipe u ABA ligi. Oni na tim pozicijama gde smo mi inferiorni jesu dominantni, ali mislim da smo se i pre susretali s takvim problemima i dobro ih rešavali - rekao je Rimac na konferenciji za medije u Zagrebu.

Rimac dodaje da i Cedevita ima određene prednosti, pre svega kada se pogledaju odbrambeni principi beogradskog tima.

- Dolazi nam Zvezda, bez ijedne izgubljene utakmice u ABA ligi, pravi mamac za navijače i veliki izazov. Prvu utakmicu nismo dobro izgledali, ali je to sada nama dodatni motiv - naveo je trener Cedevite, koja će protiv Zvezde biti lišena centara Karla Žganeca i Marka Banića.

Krilni košarkaš Edo Murić naglašava da sezona bez poraza u ABA ligi puno govori o Zvezdi.

- Sigurno imamo šanse, samo moramo da bude na pravi i da se borimo. Imamo veliku motivaciju da ih prvi dobijemo i sigurno da ćemo uraditi sve da to i uradimo. Dolazi nam možda najbolja ekipa lige i zato nam je potrebna puna dvorana - ističe Murić.

Bek Filip Krušlin takođe najavljuje revanš za ubedljiv poraz u Beogradu.

- Sa sportske strane postoji velika volja za revanšom, a mislim i da bi nas pobeda protiv Zvezde učvrstila na drugoj poziciji. Na jako dobroj smo poziciji, nadam se trijumfu - zaključio je Krušlin.

Utakmica 17. kola ABA lige Cedevita - Crvena zvezda igra se u subotu od 17 sati u Zagrebu.

2024 © - Vesti online