Subota 26.01.2019.
11:35
Vestionline

"Nemoguće je boriti se sa Barselonom i Real Madridom"

EPA/ Peter Powell
Pep Gvardiola, "Barsa i Real su ipak ispred nas"

Siti je navodno bio zainteresovan za veznog igrača Ajaksa Frenkija de Jonga, koji je ipak prešao u Barselonu u transferu vrednom 65 miliona funti, a za nedljnu platu veću od 300.000 funti.

- Moramo da budemo brži, pametniji, da izbegnemo nervozu - rekao je Gvardiola.

- Pokušavamo da održimo harmoniju u svlačionici sa platama. Kada ne postoji balans, uvek će biti problema među igračima. Jedna od dobrih stvari koje je Siti uradio je što drži balans.

Istraživanje koje je prošle godine objavila La Gazeta delo Sport pokazalo je da je Siti potrošio skoro milijardu i po funti na dovođenje igrača u protekloj deceniji, što je najviše u Evropi.

Ali, jedino pojačanje pred početak ove sezone bio je Rijad Marez.

- Sada svi mogu da plate mnogo. Ranije su glasine bile da to mogu samo Mančester Siti i Pari Sen Žermen. Sada je situacija drugačija. Čini mi se da su drugi klubovi brži i pametniji.  Ponekad ih je previše, da prosto ne možemo da se nadmećemo s njima. Moramo da se prilagodimo. Teško je kupiti vrhunskog igrača za normalnu cenu. Skoro nemoguće. Izgleda da ćemo morati da verujemo u mlade i pomognemo im da se razviju ovde - rekao je Gvardiola, pa zaključio:

- Rekao sam više puta, sa Barselonom i Real Madridom je nemoguće boriti se. Ali na kraju, i igrači se pitaju nešto.

2024 © - Vesti online