Subota 26.01.2019.
10:52
Vestionline

Nadal o rivalitetu sa Đokovićem

twitter.com/
Rafael Nadal i Novak Đoković

Srbin i Španac će se u nedelju boriti za titulu osvajača prvog ovogodišnjeg Gren slem turnira.

- Verovatno sam delio celu svoju karijeru sa dvojicom najboljih igrača u istoriji, Đokovićem i Federerom. Moguće je da sam u toj grupi i ja, možda i Rod Lejver. To je veoma zahtevna stvar - rekao je Nadal.

Dodao je i da su on i Đoković zajedno prošli kroz neke posebne trenutke na teniskom terenu.

- Mi smo gurali jedan drugog do samog limita naših teniskih nivoa. Srećan sam što imam takav rivalitet. Ono što će se dogoditi sutra će biti još jedna epizoda toga.

Španac je istakao da je lakše uvideti na čemu je potrebno raditi kada sa druge strane stoji rival poput Đokovića, ali je i svestan da ga nije pobedio, van šljake, od 2013. godine i duela na US Openu.

- Ne znam, mislim da sam nalazio rešenja protiv Novaka tokom cele karijere, kao što je i on činio. U njegovom zenitu ga je bilo veoma teško pobediti. Kada sam i ja bio najbolji, mislim da je bila slična situacija - istakao je Nadal.

"Bik sa Maljorke" je dodao i da je iznenađen svojim nivoom igre.

- Ovo je moj prvi turnir od US Opena. Istina je da sam se takmičio protekle dve godine i da sam pobeđivao, ali sam imao veoma tešku godinu, zbog povreda. Iznenađen sam. Mislim da sam više srećan nego iznenađen - zaključio je Nadal.

2024 © - Vesti online