Subota 26.01.2019.
10:21
Vestionline

"Novak može da prestigne Rodžera po broju Grend slem titula"

EPA/
Rod Lejver i Novak Đoković

Lejver, koji se pojavio na tradicionalnom "Ručku legendi" na kojem se ove godine slavilo dostignuće Pata Keša, ljubazno se odazvao pozivu da iznese svoja očekivanja od meča između Đokovića i Nadala.

Lejver, koji je osvojio 11 Grend slem titula, smatra da ne bi bilo iznenađenje da u nedelju vidimo još jedan dug meč, poput onog već čuvenog finala iz 2012. Godine.

- Mogao bi da to bude dug meč. Možda ne tako dug kao onaj od pre nekoliko godina, ali Novak i Nadal su već pokazali da su dva najbolja igrača na planeti. Sjano je gledati njihove mečeve. Gledao sam Novaka u polufinalu, mislim da je napravio dve neiznuđene greške za celo veče, što je zaista fantastično. Igrao je predivno protiv Puja. A dan ranije je i Nadal odigrao isto tako. Biće svakako tesan rezultat. Ja sam od onih koji malo naginju na Nadalovu stranu, ali bez nekog specifičnog razloga - poručio je Lejver.

Dvojica finalista imaju svoj motiv i u tome da možda jednog dana prestignu Rodžera Federera po broju Grend slem titula. Lejver veruje da Novak ima veće šanse da ga stigne, bez obzira što Rafa ima tri titule više od Novaka.

-Ne znam šta će biti što se tiče Federera. Možda još jedan Vimbldon, ali potencijalno, možda je prisutan kod njega i taj faktor godina i možda nije na ovom nivou od pre dve godine. Ipak, on je i dalje sila na koju se mora računati. Što se tiče Novaka i Rafe, mislim da će Novak svakako dodati još na ovih 14 koliko ih ima. Kada pogledate njegove godine i koliko osvaja terofeja, evo ima već dva uzastopno, mislim da je Novak taj koji pre može da ga stigne.

Mnogi su u Melburnu unapred proglasili da je došlo do takozvane smene generacija. Lejver kaže da ne treba brinuti za budućnost ovog sporta.

- Tenis je trenutno veoma zdrav. To je zadivljujuće. Sve je nekako procvetalo u isto vreme. Stupaju na scenu mnogi mladi igrači, dopada mi se onaj visoki Rus (Hačanov p.a.), ali ima ih još mnogo koji su veoma dobri. Neki od njih već ostavljaju svoj trag. Potrebno im je samo da dobiju nekoliko velikih mečeva da im to samopouzdanje poraste. Trenutno, znam da su nestrpljivi. Žele sve odmah i sad, ali mora se preći određeni nivo - zaključio je slavni teniser.

2024 © - Vesti online