Petak 25.01.2019.
13:43
Đ. Barović - Vesti

Čelnici VSS u Rusiji: Gosti Državne Dume, sastanci sa generalima...

Vojni Sindikat Srbije
 

- Razgovarali smo o poboljšanju saradnje sa više vojnih i veteranskih organizacija, od "Oficira Rusije", "Saveza desatnika Rusije", kao i saveza "Bojevo Bratstvo" koje okuplja vojna i veteranska udruženja iz više od 30 zemalja evroazijske unije i svetu - kaže Novica Antić, predsednik Vojnog sindikata.

Da je delegacija VSS primljena na veoma visokom nivou govori podatak da su između ostalog imali sastanke i sa general-pukovnikom Vladimirom Šamanovim, predsednikom Komiteta ruske dume za odbranu i istaknutim  članom "Jedinstvena Rusija", Jaroslavom Nilovim, predsednikom komiteta ruske Dume za rad zapošljavanje  i pitanje veterana, kao i general- pukovnikom Valerij Vostrotinom, predsednikom "Desantnika Rusije", koji je i prvi čovek saveza "Bojevo Bratstvo" za Moskvu.

Vojni Sindikat Srbije
 

- Zahvalili smo se našim domaćinima na doslednoj politici RF za očuvanje Kosmeta kao neotuđivog dela srpske teritorije i istrajavanju na obostranom poštovanju nacionalnih interesa Srbije i Rusije. Ali, razgovarali smo i o položaju ratnih vojnih veterana u Srbiji, kao i o uspostavljanju strateške, zajedničke saradnja u budućim međunarodnim nastupima VSS i vodećih veteranskih organizacija Ruske Federacije - ističe Antić i otkriva da je Jaroslav Nilov, predsednik komiteta ruske Dume za rad zapošljavanje i pitanje veterana ponudio svesrdnu pomoć u izradi predloga zakona.

- Čim taj predlog bude gotovo, Vojni sindikat će izaći u javnost i predložiti ga državnim strukturama u Srbiji, jer Rusija ima jedan od najboljih Zakona o vojnim veteranima u svetu - naglašava Antić.

Vojni Sindikat Srbije
 
2024 © - Vesti online