Subota 26.01.2019.
08:32
D. Matić

Marko će preuzeti slavu

D. Matić
Čavići sa gostima

- Nije mi poznato od kada su Čavići počeli da slave Jovanjdan, ali znam da to čine najmanje tri generacije. Ja sam slavu nasledio od oca, a on od mog dede koji je bio sveštenik. Dokle sežu koreni unazad nije mi poznato, ali znam da će tradiciju nastaviti i četvrta generaciju jer Marka, sina jedinca pripremamo da i on bude domaćin slave - kaže domaćin Branko Čavić.

Branko je slavu od oca Save preuzeo pre njegove smrti i više od 20 godina je slavio u svom domu u Diseldorfu. Nekada su se na slavu zvale komšije i familija, ali u rasejanju sada vladaju novi uslovi, a time i novi običaji pa se pozivaju rođaci iz bliže okoline i prijatelji. Tako se kod Čavića već dve decenije okupi uglavnom skoro identična dvadesetočlana ekipa.

Prvi je stigao sveštenik Dušan Spasojević da blagoslovi slavu, osvešta žito i lomi slavski kolač. Od gostiju prvi je stigao brat Milorad sa suprugom Kaćom , koji takođe žive u Diseldorfu i taštom Gordanom, koja se trenutno nalazila kod njih u gostima. Pošto je Branko veliki aktivista u KK Stari prijatelji, a Marko igrač, na slavi su i prijatelji po košarkaškoj lopti. Među njima su Ivica Bodner (uprava) sa suprugom i dvoje dece i Saša Jakovljević (igrač druge ekipe i veterana) sa suprugom Ljiljom, svi iz Diseldorfa. Iz Klevea je došao poznati košarkaški trener Nikola Radić sa suprugom. Bili su tu i Boban i Sanja Obradović i Goran Milošević iz obližnjeg Erkrata.

Fabijen posebna gošća

D. Matić
NASLEDNICI: Marko i Fabijen

Posebno mesto među gostima zauzela je Markova devojka Fabijen, koja je prvi put prisustvovala ovakvom slavlju za nju malo neobičnom.
Najveći teret oko pripreme slave iznela je Bankova supruga Marija, koja se potrudila da svi gosti budu zadovoljni, a na trpezi zahvaljujući njenim kuhinjskim umećima bilo je svega.

 

2024 © - Vesti online