Petak 25.01.2019.
11:37
D. Timarac

Kamp "Deki 5" u Sidneju: Magija fudbala i na 40 stepeni

D. Timarac
Za uspomenu: Dejan Stanković sa trenerima i polaznicima kampa u Sidneju

Decu dovode roditelji u ranim jutarnjim satima da upijaju fudbalsku veštinu proslavljenog srpskog fudbalera i njegovih trenera. Visoka temparatura, od blizu 40 Celzijusovih stepeni, nije sprečila oko 90 mališana i dve devojčice da izdrže trening u sredu, prvog dana kampa. Znoj je natapao dresove, često se posezalo za flašicama sa vodom, ali nije bilo odustajanja. Radoznali i razigrani budući fudbaleri slušali su upute trenera i izvodili vežbe koje su tražene od njih.

D. Timarac
To se ne propušta: Očevi su uzeli slobodne dane na poslu da bi gledali treninge sa Dejanom Stankovićem

Veliko je bilo interesovanje srpske zajednice za ovu fudbalsku manifestaciju. Pre nego što je Stanković stigao u Bonirig primećen je dolazak srpskih biznismena Vase Despotovića i Zorana Goluba, kao i mnogih naših zemljaka koji su vezani za fudbal, među kojima je bio i Mićko Mihajlović, koji je uvek dobro raspoložen da priča o plejadi naših fudbalskih asova i trenera, kako iz prošlih tako i sadašnjeg vremena.

Gostovanje u Sidneju Dejan Stanković će iskoristiti da se druži sa našim zemljacima i na humanitarnoj večeri u četvrtak u velikoj sali Srpskog centra u Bonirigu.

D. Timarac
Podrška: Direktor "Vesti" Vaso Despotović i članovi srpske zajednice u Sidneju sa direktorom kampa Markom Nikolovskim (četvrti sleva)

Tako se stiče iskustvo

Da naši ljudi vole i cene fudbal uverili smo se i u razgovoru sa Darkom Radisavljevićem, koji je doveo svog sina Luku iz stotinak kilometara udaljenog Vulongonga.

Na pitanje šta očekuje od Lukinog boravka u kampu, Darko kaže da će mu, posle igranja fudbala od skoro četiri godine ovo biti veliko iskustvo - da se druži sa drugom decom i da posluša savete trenera i proslavljenog asa.

D. Timarac
Vole fudbal: Darko Radosavljevic iz Vulongonga doveo je sina Luku u kamp

Fudbalski gen

Jovan Kalapač je doveo svog unuka u kamp Dejana Stankovića, za koga kaže da ga ceni kao fudbalskog asa, kao i dobrog čoveka o kojem je čuo sve najbolje.

- Moj Nemanja trenira fudbal ovde u Bonirigu već nekoliko godina i imao je želju da dodje i nauči još nešto što će mu biti korisno ukoliko ga želja za fudbalom bude držala i naednih godina. Ja sam nekada igrao fudbal u Zadru, dok je istoimeni klub bio u Drugoj ligi nekadašnje Jugoslavije, pa Nemanja ima i fudbalski gen.

D. Timarac
Dedin naslednik: Jovo Kalapač sa unukom Nemanjom

Talentovana za fudbal

Sagovornik "Vesti" bio je još jedan fudbalski stručnjak, gospodin Đuro Alavanja, koji trenira fudbalere Beograda. On je doveo svoju unuku koja je zavolela ovaj nekada samo muški sport. Ona je sa svojom prijateljicom ravnopravno trenirala sa dečacima,..

- Volim fudbal i dugo pratim sva zbivanja. Za decu je svaki sport važan, jer pomaže u razvoju. Ima i ženskih fudbalskih klubova, a moja unuka je talentovana i bilo bi šteta da joj ne omogućimo da trenira. Verujem da će ga sada još više zavoleti i nastaviti sa treniranjem.

D. Timarac
Igrao i u Zadru: Deda Đuro sa unukom
2024 © - Vesti online