Petak 25.01.2019.
11:25 >> 11:39h
Vestionline

Novak posle meča: Da sam navijač, kupio bih kartu za finalni duel

EPA/Mast Irham
Novak Đoković

Novak Đoković boriće se za sedmi trofej na prvom Grend slemu u sezoni, pošto je u polufinalu pobedio francuskog tenisera Lukasa Puja brže nego što se očekivalo.

Srećan je srpski teniser što će ponovo pred australijanskom publikom ukrstiti koplja sa dugogodišnjim prijateljem Špancem Rafaelom Nadalom. Poznavaoci tenisa dobro pamte njihov okršaj od pre sedam godina kad je njihov finalni meč trajao pet sati i 53 minuta.

- Da, opet sam u finalu sa Nadalom i da sam na mestu navijača ja bih kupio kartu. Savet za sve koji još nisu kupili - raspoloženo je odgovorio Novak posle polufinalnog meča i nastavio u istom ritmu.

- Lukas je odličan igrač, ovo je za njega neverovatno iskustvo. Godine su pred njim, ovo mu je prvo polufinale na Grend slemovima, ima vremena. Ipak, mislim da je ovo moj najbolji meč do sada u Australiji ikada. Poslednja tri dana trenirao sam pod zatvorenim krovom, to mi je dodatno pomoglo - prokomentarisao je Novak.

Na pitanje novinara kako Novakova porodica reaguje na uspeh u Australiji, Đoković je ponovo sa osmehom na licu odgovorio.

- Pričao sam sa sinom Stefanom 45 minuta. Trenutno je zaokupiram ribicama u akvarijumu, ali stigao je I da mi poželi sreću u nastavku - rekao je Novak.

2024 © - Vesti online