Petak 25.01.2019.
10:10
Tanjug, Vestionline

Tači: Članovi vlade da ne zloupotrebljavaju odluku o taksi

EPA/ Cyril Zingaro
Hašim Tači

On je, u izjavi za televiziju "Klan Kosova", rekao da je odluka o taksi bila "ispravna i iskrena", ali da, kako je precizirao, "tri-četiri nosioca vlade" ne treba da je zloupotrebljavaju za druge interese, koji idu na štetu interesa Kosova.

- Pitanje o suspenziji takse od 100 odsto treba da bude nešto o čemu će se diskutovati između vlade Kosova i vlasti Evropske unije. Nadam se da će se ova situacija prevazići u bliskoj budućnosti kako Kosovo ne bi bilo percipirano kao prepreka za nastavak dijaloga i kao zemlja koja ne poštuje pravila dijaloga i pregovora - rekao je Tači.

On je, takođe, rekao da se nada da će se postojeći "čvrst stav" prištinske vlade prevazići u bliskoj budućnosti i da će ljudi "gledati u budućnost". 

Tači smatra da je "Srbija zaslužila takvu taksu", i dodaje da je to bio zahtev zamenika premijera Envera Hodžaja i predsednika Skupštine Kadrija Veseljija, a oni su predložili premijeru Ramušu Haradinaju da se donese takva odluka, ali da sada to pitanje ne treba da zloupotrebljavaju "tri-četiri nosioca vlade".

On kaže da to kada će se ukinuti taksa, nije njegova odluka, ali dodaje da će poštovati odluku vlade.

- Cenim angažovanje Veseljija i Haradinaja u vezi sa sastankom koji su imali sa ambasadorom (SAD Filipom) Kosnetom. Takođe, i u vezi sa sastancima koje su imali sa vlastima EU - rekao je Tači.

2024 © - Vesti online