Petak 25.01.2019.
09:57
b92.net, Vestionline

Ne može prisustvovati dodeli Oskara, Amerika mu ne da vizu

youtube.com/ Tu Casa TV
Horhe Antonio Gerero

Međutim, moguće je da glumac iz filma, Meksikanac Horhe Antonio Gerero, neće moći da prisustvuje dodeli jer su mu američke vlasti već tri puta odbile zahtev za vizu. 

Los Anđeles tajms piše da je ovo "primer rasizma na delu" i navodi da je, jednom prilikom kada je aplicirao za vizu, zaposleni komentarisao njegov izgled i poreklo, uz tvrdnje da želi u Ameriku kako bi se tamo protivzakonito zaposlio. 

Nisu pomogla ni pisma produkcije upućena vlastima, u kojima se jasno navodi da Gerero u Meksiku ima život, posao i porodicu, i da u SAD želi da uđe samo u okviru promotivnih aktivnosti filma. 

- I dalje se nadam da će mi biti odobrena viza na vreme da prisustvujem dodeli Oskara. Shvatam da je ovo pitanje procedure, ali bih zaista voleo da mi se omogući ulazak u Ameriku - rekao je Gerero za meksičke medije. 

Film "Roma" nominovan je u kategorijama najboljeg filma, zatim najboljeg van engleskog govornog područja, kamere, režije, glavne i sporedne glumice, originalnog scenarija, scenografije, miksa i montaže zvuka.

2024 © - Vesti online