Četvrtak 24.01.2019.
20:27
Vestionline

Kalinić i Grin predvodili Fener

euroleague.com
Bobi Dikson, u prodoru pored Najdžela Vilijams-Gosa

Dueli ova dva tima uvek predstavljaju derbi utakmice, ali ovog puta, za razliku od prvog meča u Pireju, nije bilo puno neizvesnosti.

Tim Željka Obradovića je od početka postavio fantastičnu odbranu, pre svega pod košem, a uspešno su čuvali i šut sa distance, pa je posle prvog poluvremena Olimpijakos postigao tek 28 poena i bio je u zaostatku od 12 poena.

U trećoj četvrtini, razlika je išla i do 18 poena, kada je delovalo da će ovo biti debakl grčkog tima, međutim, uspeli su sa nekoliko pogođenih šuteva, uz par smušenih akcija domaćih, da početkom poslednje deonice stignu do jednocifrenog zaostatka.

Tada je Marko Gudurić pogodio trojku, potom i Bobi Dikson dugu dvojku i ponovo je meč bio van domašaja Olimpijakosa. Tako je i ostalo do kraja.

Najefikasniji je bio Erik Grin, bivši igrač Olimpijakosa, sa 17 poena, 16 je imao Nikola Kalinić, a Bobi Dikson 13 poena, Marko Gudurić je ubacio pet poena, ali i pomenutu vrlo važnu trojku.

U poraženom taboru najbolji je bio Janis Tima sa 14, a pratio ga je Janis Strelnijeks sa 13 i Nikola Milutinov sa 11 koševa.

2024 © - Vesti online