Četvrtak 24.01.2019.
19:59
Vestionline

Održan drugi protest "1 od 5 miliona" u Trsteniku

1 od 5 miliona Trstenik
Protest u Trsteniku

Protestna šetnja započeta na platou ispred zgrade opštine Trstenik, a završena šetnjom do lokalne Radio Televizije Trstenik uz zvižduke i transparente na kojima je stajalo "Abdiciraj!", "Stop diktaturi", "Stop medijskom mraku".

Protestantima se i ovoga puta obratio Bojan Petrović preduzetnik koji je 13. decembara 2018. godine, uoči dolaska Aleksandra Vučića u Trstenik priveden, jer je prethodno na društvenim mrežama najavio da će doći na otvaranje nove fabrike i postaviti pitanje predsedniku Republike.

Petrović je istakao da je Srbija danas u medijskom mraku, da protestanti u Trsteniku imaju iste zahteve kao i oni u Beogradu i jedan poseban koji je upućen Radio Televiziji Trstenik.

- Nekoliko desetina hiljada ljudi u Beogradu i u još 40 gradova i opština protestvuju protiv diktature i protiv režima koji ugrožava budućnost naše zemlje. To je informacija koju ne možete čuti na RTS-u, to je slika i istina koju Radio televizija Trstenik odbija da prenese uprkos činjenici da ćemo i ovog četvrtka šetnju završiti baš ispred zgrade u kojoj se lokalna televizija nalazi. Nemamo slobodne medije, nemamo slobodno pravosuđe, nemamo slobodnu državu, ali ćemo se za nju izboriti - rekao je Petrović.

On je dodao da predstavnici Radio Televizije Trstenik nisu odgovorili na zahtev za sastanak, kao ni na zahteve u kojima  se od ove medijske kuće traži da u svojim informativnim emisijama prenese izveštaj sa protestnog skupa "1od 5 miliona", da omogući redovno učešće predstavnika opozicije u informativnim i debatnim emisijama, i da otpočne sa poštovanjem Zakonom zagarantovanog prava na objavu demanta. 

Na skupu je govorila i vaspitač Ana Bošković koja je istakla da stanje u predškolskim ustanovama najbolje opisuje činjenica da se među protestantima širom cele Srbije nalaze vaspitači, a da ih je nedavno na protestu bilo preko 1000. 

„Na protestima smo jer želimo da prenesemo poruku vlastima da više ne pristajemo na obmane i dugogodišnja lažna obećanja koja nam plasiraju putem medija“.

Zoran Karić poljoprivrednik iz Trstenika poručio je da su poljoprivrednici poniženi i da se danas nalaze na ivici egzistencije.

Na skupu je pročitan i govor Nikole Koja, a sledeći protestni skup zakazan je za četvrtak ,31. januar na kome će govoriti javne ličnosti koje su izrazile želju da pruže podršku protestima u Trsteniku.

2024 © - Vesti online