Petak 25.01.2019.
00:30
b92.net , Vestionline

Bugatti (ipak) neće praviti SUV: To bi naškodilo ugledu brenda

pixabay.com
Bugati (Foto: Ilustracija)

Bugatti se drugom modelu u gami najviše približio 2009. kada je prikazan koncept luksuzne limuzine 16C Galibier. Ovaj projekat je u međuvremenu sklonjen u stranu, a kompanija se fokusirala na nasledniku tada aktuelnog Veyrona - Bugattiju Chiron. 

Nakon lansiranja Chirona, podgrejana je priča o famoznom drugom modelu, ali ovog puta u formi SUV-a. Spekulacije su podstaknute prošlogodišnjom izjavom direktora Bugattija, Štefana Vinkelmana, koji je u oktobru priznao da francuski proizvođač razmatra da uđe u SUV segment. 

Tada su čelnici Bugattija pokušavali da ubede svoje deoničare da odobre pravljenje prvog SUV u istoriji kompanije, sa obrazloženjem da sedani više nisu tako popularni i da bi Bugatti krosover ili SUV sigurno prošao bolje na tržištu. 

Međutim, 2019. godina donela je obrt u ovoj priči. Iz Bugattija su saopštili da ipak neće praviti SUV kako ne bi narušili tradiciju i reputaciju brenda. 

"Neće biti SUV Bugattija, jer bi to nanelo nepravdu istorijskom nasleđu kompanije", stoji u najnovijem saopštenju koje potpisuje Vinkelman. 

Iako je Bugatti u saopštenju bio više nego jasan u pogledu spekulacija o SUV modelu, to ne znači da neće praviti neki drugi novi model, pa su vrata limuzini u narednim godinama ostala odškrinuta.

2024 © - Vesti online