Četvrtak 24.01.2019.
13:41
Tanjug, Vestionline

Sutra novi sneg, u subotu snežni pokrivač i do pola metra

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Prema njegovim rečima, u intervalu od petka ujutru do subote prepodne pašće novih 15 do 30 centimetara snega, što znači da bi u subotu ukupni snežni pokrivač u većini mesta u Srbiji bio između 20 i 50 centimetara, a na Kopaoniku i preko metar.

- Posle snežih padavina u subotu prepodne, popodne sledi prestanak padavina i razvedravanje, a to će usloviti u nedelju ujutru umeren i jak mraz. Nedelju tokom dana očekuje se porast temperature, maksimalne dnevne vrednosti biće iznad nule i biće sunčano vreme, prijatno zimsko sunce, sa snežnim pokrivačem - rekao je Todorović za Tanjug.

Meterolog kaže da se u ponedeljak očekuje još stepen ili dva toplije vreme, a od sredine naredne sedmice ponovni pad temperature i naoblačenje sa kišom i snegom.

- U ovom mometnu je neizvesno koliko bi tada bilo novog snežnog pokrivača, u svakom slučaju, zima se nastavlja - naveo je Todorović.

Snega će najverovatnije biti i početkom februara, poručuje Todorović, i dodaje da se sneg predviđa i za kraj februara i početak marta, ali značajno manje nego u januaru.

2024 © - Vesti online