Četvrtak 24.01.2019.
12:33
noizz.rs, Vestionline

"Maj kantriz, Srbija": Molimo Dubravku Filipovski da više nikad ne priča na engleskom (VIDEO)

Youtube
Dubravka Filipovski čita govor u Savetu Evrope

Filipovski je uspela da nas u samo nekoliko minuta pred Evropom predstavi kao nepismene varvare koji engleski znaju onoliko koliko umeju da ga na ćirilici pročitaju sa papira, ali i da, u maniru svog šefa Aleksandra Vučića, ispinuje nekoliko informacija koje će slobodu govora u Srbiji predstaviti onako kako vladajućem režimu odgovara.

Učestvujući u debati o slobodi medija, Filipovski je rekla da je Srbija usvojila novi Zakon o medijima, u skladu sa mišljenjem Evropske i Venecijanske komisije (VENIŠN KOMIŠN za neupućene), nakon čega je sprovedena privatizacija medija, kao i podzakonska akta, koja su u primeni. Srbija radi na novoj medijskoj strategiji čiji je cilj da doprinese daljem unapređenju stanja u toj oblasti, tvrdi ona.

Filipovski je govorila i o podmetnutom požaru u kući novinara Milana Jovanovića u Grockoj, ističući da očekuje da nadležni organi reše taj slučaj do kraja, s obzirom da je počinilac brzo uhvaćen, ali nalogodavac još nije.

Naravno, nije pomenula da je osuđena u ovom slučaju, Bojana Cvetković Šijacki, koja je pomogla da se nepodobnom novinaru s lica zemlje zbriše sva imovina i krov nad glavom, kažnjena sa šest meseci nanogice i 50.000 dinara.

Ona je rekla i da su vladavina prava, nezavisnost pravosuđa i sloboda medija tri osnovna načela demokratizacije i napretka svakog evropskog društva, konstatujući tako realnu činjenicu normalnog sveta, implicirajući valjda da ako to znamo, znači da u takvom društvu i živimo. A da li je to tačno ne moramo mi da vam kažemo, dovoljno je da se osvrnete oko sebe.

2024 © - Vesti online