Četvrtak 24.01.2019.
10:50
Vestionline

Jokić pred suspenzijom, tuča na terenu (VIDEO)

Tanjug/AP
Jokić se na ivici živaca uneo u lice igraču Jute koji ga je grubo faulirao

 

Srpski košarkaš je u meču protiv Jute postigao samo jedan skok i dve asistencije u uvodnih šest minuta, a trener gostiju Majk Malon je našeg centra i još trojicu startera povukao na klupu i pružio šansu rezervistima. Dok su u završnici prve deonice oni bili na parketu, desila se tuča.

Tokom borbe za poziciju pod košem, Jokićev saigrač Mejson Plamli i Jutin Derek Fejvors započeli su sukob. Domaći igrač je, između dve akcije, povukao za ruku gostujućeg centra i - strasti su se rasplamsale. Od nasrtanja jednog na drugog, došlo se vrlo brzo do snažnog odgurivanja, pokušaja udaraca, pa su pritrčali skoro svi koji su bili na terenu, ali, suprotno NBA pravilima, sa klupe i Jokić, kao i neki od njegovih saigrača.

Prema zvaničnim Pravilima igre NBA, predviđeno je da "tokom incidenta na terenu, svi igrači moraju da ostanu u neposrednoj blizini klupe. Ko to prekrši, biće sankcionisan: suspenzijom od najmanje jedne utakmice, oduzimanjem dnevnice i dodatnom finansijskom kaznom koja ne prelazi 50.000 dolara".

Kako pomenuta Pravila već sledećom rečenicom predviđaju da će kazna biti izrečena pre naredne utakmice tima o kome se radi, a Nagetsi u petak igraju protiv Feniksa, onda će se i do petka uveče po srednjeevropskom vremenu znati da li je Jokić suspendovan ili ne.

Fejvors i Plamli su dobili isključujuće greške, ali se strasti baš i nisu smirile. Od toga nije odstupao ni Jokić. Usled ovih zbivanja, odlučno se upustio u ostatak utakmice, pa iako je promašio prvih šest šuteva sa distance i pored toga što mu je publika u Solt Lejk Sitiju konstantno zviždala kad bi imao loptu.

Nikola Jokić je meč završio sa 27, čak 21 skokom, šest asistencija, dve "krađe" i jednom blokadom.

Rezervista Vil Barton bio je bolji od ostalih startera Denvera, ubacio je 22 poena i imao devet skokova i pet asistencija.

U Juti se istakao Donovan Mičel sa 35 poena i po šest skokova i asistencija, Jokićev takmac pod obručima Rudi Gober je zastao na 15 poena, 11 skokova i tri blokade, a Riki Rubio je ubacio 17 poena, dva više od Kraudera s kojim je Jokić imao onaj duel posle isključenja Plamlija i Fejvorsa.

NBA rezultati:

Indijana - Toronto 110:106

Bruklin - Orlando 115:110

Njujork - Hjuston 110:114

Majami - LA Klipers 99:111

Boston - Klivlend 123:103

Memfis - Šarlot 107:118

Čikago - Atlanta 101:121

Nju Orleans - Detroit 94:98

Filadelfija - San Antonio 122:120

Juta - Denver 114:108

2024 © - Vesti online