Sreda 23.01.2019.
17:18
Vestionline

Vujović: Peruničić se zaleteo sa tehnički nepotkovanom ekipom (VIDEO)

Epa/Maciej Kulczynski
Veselin Vujović:

- Ne znam da li je iko zadovoljan nastupom naše reprezentacije. Nije da smo očekivali medalju, ali bar bolju prezentaciju, veću borbu. Osamnaesto mesto je naša realnost, odgovara trenutnom kvalitetu našeg rukometa - rekao je selektor Slovenije, sa kojom je stigao do svetske bronze 2017. godine.

Jedan od članova legendarnog sastava Metaloplastike, dvostrukog šampiona Evrope, prokomentarisao je naćin vođenja ekipe Nenada Periničića.

- Peruničić je mlad trener, neiskusan na ovom nivou. Morao je da ima signal da neće biti baš najboje. U kvalifikacija nismo uspeli da dobijemo Belgiju kući, niti Švajcarsku i tada je moralo da se zna da smo u ozbiljnom igračkom problemu. Onda je on dao izvaju da, ukoliko ne prođemo u drugu fazu SP-a, biće to veliki neuspeh i da on snosi odgovornost. Zaleteo se. 

Vujović je pojasnio šta fali srpskim reprezentativcima, ali i koji pojedinci imaju potencijala.

- Tehnička neobučenost naših igrača je jedan od razloga zašto nismo napravili novi rezultat. Siguran sam da je on radio na tome, ali to se ne može preko noći promeniti. Pozove neku akciju na terenu i kada taj zadnji igrač koji odlučuje da li šutnuti ili dodati, doda u noge i od elopta u aut, nije on kriv. Ne može ih selektor učiti, to je trebalo da se zna mnogo ranije. 

- Vorkapić je dobio šansu iznenada i odigrao je sjajno. Skočan je i eksplozivan, hladnokrvan u šutu i pred njim je svetla budućnost. Nadam se da mu dobre partije neće udariti u glavu. Svideo mi se i Kukić, ima fizičke predispozicije, prodoran je, modernog shvatanja rukometa, ali nema koncentraciju da odigra na visokom nivou i onda napravi neke tehničke greške, koje prospu sve prethodno napravljeno. Braća Ilić su sjajno pokrili lebo krilo. Jako dobri su u realizaciji, u igri petan-jedan.

Prvi najbolji rukometaš godine po izboru IHF-a je igrao na poziciji levog beka, a ističe da upravo to fali našem rukometu.

- Objektivni problem je što nemamo dobrih bekova, a bez toga nema rukometa. Osovina su golman-pivotmen-srednji bek. To mora da bude vrhunskog kvaliteta. Naši golmani su svetskog nivoa. Nemamo jake, visoke bekove, koji igraju u oba pravca da se mogu suprotstaviti ozbiljnim reprezentacijama i ne vidim da ih možemo izmisliti.

Ostatak intervjua u kom se dotakao problema suđenja, nejasnih kriterijuma, "SEHA lige bez briga" i svog angažmana u niškom Železničaru pogledajte na ovom klipu:

2024 © - Vesti online