Sreda 23.01.2019.
11:25
Vestionline

Novak "na silu" prokomentarisao igru Nadala

EPA/
 

Srbin nije proveo ni sat vremena na terenu u četvrtfinalu jer mu je Kei Nišikori predao meč zbog problema sa mišićima.

- Ovo je tačno ono što je doktor naredio. Proveo sam dosta vremena na terenu pre dve večeri. Stigao sam do novog polufinala, potrudiću se da budem što spremniji - rekao je Đoković.

Đoković je u sjajnoj formi u Melburnu ovog januara.

- To je kombinacija više stvari. Jedan je od najvećih turnira, motiviše i inspiriše kada igrate ovde na startu sezone. Ovde sam i osvojio prvi GS u karijeri. To mi je donelo ogroman rast samopouzdanja za nastavak karijere.

On će igrati 34. put u polufinalu grend slem turnira, a njegov naredni rival Luka Puj prvi put.

- Biće to velika borba. On igra prvo polufinale ali setimo se pre nekoliko godina meča sa Nadalom u Njujorku. Skinuo je nekoliko velikih skalpova. Ne plaši se velikih mečeva na glavnoj sceni. Ima dosta samopouzdanja neće biti lako.

U drugom polufinalu se sastaju Rafael Nadal i senzacija turnira Stefanos Cicipas.

- Stefanos je jedan od predvodnika sledeće generacije. Igra neverovatan tenis na ovom turniru, posebno protiv Rodžera je bio sjajan. Visok kvalitet koji sam video. Ali me nije iznenadio. Posebno kako igra pod pritiskom, nije lako igrati na ovom terenu.

Odugovlačio je Đoković dok konačno nije prokomentarisao svog velikog rivala Nadala.

- Dobar forhend. Dosta spina. Odličan servis, dobro se kreće. Izuzetan bekhend. Jednostavno je predobar - zaključio je uz osmeh i aplauze publike.

Nadal i Cicipas će igrati u četvrtak od 9.30, a Đoković i Puj u petak.

2024 © - Vesti online