Sreda 23.01.2019.
11:17
Vestionline

Salina poslednja poruka: Jako se plašim!

twitter.com/sportsbc
 

Potraga za avionom koji je u ponedeljak uveče nestao na letu iz Francuske u Veliku Britaniju nastavljena je u sredu čim je svanulo.

Avion u kom su bile tri osobe, uključujući argentinskog fudbalera Emilijana Salu koji je trebalo da se pridruži novima saigračima u Kardifu, izgubio je kontakt sa kontrolom letenja dok se nalazio iznad kanala Lamanš.

Pet aviona i dva spasilačka čamca pretraživala su u utorak više od hiljadu i po kvadratnih kilometara, pre nego što je potraga obustavljena zbog mraka. Potraga je trajala 15 sati, ali nisu nađeni tragovi aviona ili njegovih delova.

- Dva aviona su poletela i pretraživaće deo na kom mislimo da postoji najveća šansa da će nešto naći, bazirano na vremenskim uslovima u trenutku kada je avion nestao - navodi se u saopštenju lokalne policije objavljenom u sredu.

Sala je putovao u Kardif, gde je trebalo da se pridruži fudbalerima istoimenog kluba, u koji je prešao iz Nanta.

Njegov nestanak izazvao je šok, a britanski mediji počeli su da se bave reakcijama, ali i nagađanjima, poput toga da je Sala porodici pred poletanje rekao da se plaši i da avion izgleda kao da će da se raspadne.

Navodno postoji audio poruka na aplikaciji WhatsApp koju je Sala poslao prijateljima, a u kojoj navodi da je zabrinut stanjem aviona i da se jako plaši.

- Ako me ne budete čuli za sat i po, ne znam da li će poslati nekog da me traži, jer teško da će me naći. Ljudi, jako se plašim - navodno je bilo poslednje što je Sala rekao prijateljima.

Nažalost, prognoze nadležnih nisu dobre, ali nada i dalje postoji... Zato su se navijači Nanta okupili u utorak uveče na ulicama, moleći se da 28-godišnji fudbaler i ostali putnici aviona prežive ovu nesreću:

2024 © - Vesti online