Utorak 22.01.2019.
16:32
Novosti

Ruši se aerodrom u Srbiji zbog novog rudnika

Youtube
Aerodrom u Boru

- Aerodrom je građen od samodoprinosa meštana. Naravno da podržavamo otvaranje novih rudnika, ali je naš stav i da se postojeći aerodrom mora izmestiti na drugu lokaciju - kaže Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora, pišu "Novosti". 

- Imali smo nekoliko razgovora sa čelnim ljudima kanadskog Nevsuna, koji je upravljao projektom "Čukaru peki", a sada ćemo pregovarati na isti način i pod istim uslovima sa kineskom kompanijom "Ziđin", koja je kupila tu kanadsku firmu - objašnjava Milikić. 

Po rečima gradonačelnika Bora, Ministarstvo saobraćaja podržava ideju lokalne samouprave da se mora izgraditi novi aerodrom, jer je to strateški bitna tačka za istočnu Srbiju. 

- Ministarstvo odbrane je, takođe, naglasilo važnost borskog aerodroma. Sa novim vlasnikom rudnika ćemo razgovarati kako i na koji način da rešimo ovo pitanje - podvukao je Milikić. 

Borski aerodrom se prostire na oko 60 hektara. Ima pistu dužine 1.080 metara i 30 metara širine, kao i upravnu zgradu sa hangarom. Nalazi se na delu gde će se obavljati rudarska eksploatacija. Otvaranje novog rudnika očekuje se najkasnije do 2022. godine.

2024 © - Vesti online