Utorak 22.01.2019.
14:44
b92.net

Zagrebu idu letovi iz Pekinga koje je Beograd izgubio

commons.wikimedia.org/byeangel
 

Iz hrvatskog ministarstva kažu da su dvojica ministara razgovarala o saradnji dve zemlje na području saobraćajne infrastrukture. Na sastanku je posebno naglašena važnost dolaska kineskog tereta u riječku luku, a govorilo se i o povezivanju Zagreba i Pekinga direktnom avio-linijom, piše Poslovni dnevnik. 

O direktnim letovima između Kine i Hrvatske pregovara se već neko vreme. O potrebi njihovog uvođenja već je govorio i kineski ambasador u Hrvatskoj Hu Žaoming, a ta tema aktuelizovana je nakon što je kineski konzorcijum pobedio na tenderu za gradnju Pelješkog mosta. 

Hajnan erlajnz se pri tom spominje kao aviokompanija koja bi uvela te letove. To bi bila jedina direktna linija sa Kinom u regionu. 

Hajnan je do kraja prošle godine imao letove iz Pekinga u Beograd, i to dva puta nedeljno, ali ih je nakon nešto više od godinu dana otkako ih je uveo, ukinuo zbog malog broja putnika. 

Hrvatsku je tokom prvih deset meseci prošle godine posetilo 216.000 kineskih turista, čak 43 posto više u odnosu na isti period 2017. godine.

2024 © - Vesti online