Sreda 23.01.2019.
08:10
S. Đ. - Vesti

Život pretočen u knjigu

A. Čukić
"Dogodovštine jednog Džonija": Nikola Đuričko

Zbirka od tridesetak priča je duhovita, zabavna, s komičnim karakterima i namenjena je kako mlađim, tako i starijim školarcima. - Urednica iz Vulkana koja je pokrenula ovu igru, me je pitala da li si nešto pisao? Mora da si nešto pisao, svi nešto piskaraju. Ja sam deci mojoj pisao neka pisma kada sam radio u inostranstvu. Poslao bih im neko pismo kao priču pa sam to zabeležio. Ona me je ohrabrila da napišem još. Ja sam te dve-tri priče pisao dve do tri godine, a ostalih trideset za šest meseci - objasnio je Nikola Đuričko u jutarnjem programu Prva TV.

On je sa voditeljkom Natašom Miljković odigrao društvenu igru fudbal, koju je on sam izmislio. Prema njegovim rečima, društvena igra "Ne ljuti se čoveče" se nigde ne zove tako osim kod nas. U svetu se zove "Luedo" ili "Ludo".

A naš slavni glumac Žarko Laušević otkrio je da planira da objavi i četvrtu knjigu. Naime, njegova treća knjiga "Sve prođe, pa i doživotna" promovisana je u decembru u Beogradu.

youtube/Hellomagazin Srbija
Priprema još jedno delo: Žarko Laušević

- Ne umem više da slikam. Da se ne lažemo, ni to moje ranije slikanje nije bilo neka velika umetnost. Ni moje pisanje ni gluma. U Americi sam jedno vreme time koliko-toliko podržavao porodični budžet. Više ću o tome pisati u poslednjem, četvrtom činu "Hronike jedne robije" - rekao je Žarko za NIN.

I naša bivša košarkašica Nataša Kovačević svoj život pretočila je u knjigu "Koraci".

- Bila sam protivnik pisanja knjiga, jer danas se svašta naziva knjigom. Rekla sam ko sam ja da sa 22 godine pišem biografiju. Knjiga sadrži sve one poruke koje sam želela da pošaljem, ali na neki način predstavlja zahvalnost svim ljudima koji su bili uz mene i podržali me i da nije bilo njih ne bi bilo ni cele te priče - rekla nam je jednom prilikom Nataša.

M. Todorović
Jaka poruka: Nataša Kovačević

Trener za život

Glumac Siniša Ubović autor je inspirativnih i motivacionih bestselera: "Put promene... i neće biti kraja čudesima", "Afirmacije za put promene", "100% JA", 'Dnevnik promene", "Meditacija za početnike", kao i jednog od najinspirativnijih romana na ovim prostorima "Moja baba zen budista". On je jednom prilikom ispričao da je u ulazu zgrade u kojoj živi, njegova supruga našla knjigu "Moć je u vama".

- Čitajući knjigu Lujze Hej bio sam preplavljen količinom istine koja je iz stranice u stranicu bila sve jasnija: nisam prihvatao odgovornost za sebe i svoj život, bilo mi je mnogo lakše da drugima prepustim pravo odlučivanja jer ako posle i ne uspem uvek bi neko drugi bio odgovoran za to, nikada ja - rekao je Ubović, koji je imao zapaženu ulogu Marka Koraća u filmu i seriji "Miris kiše na Balkanu".

Otvara dušu

Košarkašica Milica Dabović iza sebe je ostavila dosta stresnih situacija. Košarkašica je odlučila da događaje iz svog privatnog života pretoči u knjigu. Tim povodom se i na Instagramu obratila fanovima:

- Početkom ove godine i ja sam, baš kao i svi vi, započela rad na nekim novim projektima. Jedan od njih jeste i pisanje knjige o mom životu, karijeri i košarci. U toku je prva faza rada na knjizi, pa bih volela da čujem šta biste vi voleli da pročitate između korica o meni, košarci, utakmici. Najinteresantnije komentare ću objaviti u knjizi, a neke ćemo i nagraditi - napisala je ona.

2024 © - Vesti online