Četvrtak 05.08.2010.
14:20
Srna

Joca Amsterdam naručio atentat na bugarskog premijera?

Sreten Jocić zvani Joca Amsterdam u Palati pravde

Dnevnik piše da bugarski MUP raposlaže dokazima da je Jocić naručio ubistvo, kao i da su neki od članova grupe "Ubice" potvrdili da je planiran atentat.

Odmah posle hapšenja "Ubica" pojavila se informacija da se priprema atentat na premijera, kao i da je on naručen posredstvom jednog člana ove grupe Petra Stojanova, bivšeg bugarskog reprezentativca u sumo rvanju, za koga je rečeno da je kum Sretenu Jociću, poznatijem kao Joca Amsterdam.

Bugarski premijer Borisov je tada rekao da se ne plaši jer je navikao na pretnje, ali da se boji za svog zamenika i ministra policije Cvetana Cvetanova, koji kako je rekao, dobro radi svoj posao.

Bojko Borisov

Bugarske službe bezbednosti demantovale su informaciju o planiranom atentatu. Mediji u Bugarskoj javljaju da je ovo drugi atentat na bugarskog premijera koji je pripremao Sreten Jocić.

Prvi se dogodio 2003. godine kada je na bugarsko-srpskom graničnom prelazu "Kalotina - Gradina" sa dva ručna bacača uhapšen Farid Topčagić.

Jocić je dugo boravio u Bugarskoj i u Sofiji je uhapšen 2002. godine, posle čega je na zahtev holandskog pravosuđa isporučen Holandiji. U Bugarskoj je tada glavni sekretar MUP-a bio današnji premijer Bojko Borisov. Jocić je tokom suđenja 2009. godine u Beogradu izjavio da je za vreme boravka u Bugarskoj bio pod zaštitom bugarskih službi bezbednosti i Borisova lično. Bugarsko tužilaštvo je to demantovalo.  

2024 © - Vesti online