Ponedeljak 21.01.2019.
18:56
Vestionline

Obradović: Vreme je da protesti u Srbiji pređu u novu fazu

M. Jovanović
Protest građana u Beogradu

"Pad Vučićeve vlasti - uslov za povratak normalnosti u Srbiju"

Prema njegovim rečima, u jednom opozicionom frontu treba da budu svi koji već osam nedelja zajedno šetaju ne samo u Beogradu, već i u drugim gradovima Srbije.  

On je naveo "sve koji se već dugo samostalno bore protiv ove vlasti: penzionere, malinare, prosvetare, opljačkane bankarske klijente, postradale od kriminala javnih izvršitelja, ratne veterane, borce protiv izgradnje mini-hidroelektrana koje uništavaju naše reke i ekosistem, vojni i policijski sindikat...".

Obradović smatra da će se svi oni lako složiti oko toga da nema odstupanja i da treba nastaviti proteste do pada vlasti Aleksandra Vučića, što je kako je rekao "uslov svih uslova za povratak normalnosti u Srbiju", da nema izbora dok nema uslova za fer i poštene izbore, da nijje dovoljno samo da su protiv Vučića, već da se sada unapred mora znati kako će izgledati Srbija posle Vučića, kako se "ovakve stvari ne bi ponavljale" i kako niko ne bi morao ponovo da šeta za nekoliko meseci ili godina.  

On je kazao da uspeh dosadašnjih protesta ne proističe iz toga što ih organizuju studenti, niti što ih podržava opozicija, niti što na njih pozivaju ili na njima govore brojne javne ličnosti, već je tajna uspeha u jedinstvu i u tome što su svi zajedničkim snagama zalegli za to da protesti uspeju - bez obzira na ideološke i političke razlike.  

"Svi smo došli do istog zaključka: ova vlast nije normalna i sveukupno stanje u državi je nenormalno. Jedino rešenje je da prvo skinemo ovu vlast, a onda vratimo stvari u normalu", naveo je Obradović.  

2024 © - Vesti online