Ponedeljak 21.01.2019.
20:10
O. Đoković - Vesti

Sveta vodica za sve vernike

O. Đoković
Vernici su vredno prepakivali bogojavljensku vodu

Za bolesne, za decu bez roditelja, za postradale u ratu ili od zemljotresa i poplave, za žitelje Kosova i Metohije prikupljali su humanitarne pomoći, a i nikad nisu odbili molbe sveštenstva. Ovaj put su, u susret Bogojavljenju, organizovali radnu akciju, koju su ovako opisali:

- Bog se javi u našem hramu!

Na čelu kolone Stana Bilbija, predsednica Svesrpske zajednice Francuske. Kad su u pitanju vera, matica, putovanje i druženje nikad i ništa joj nije teško.
- Na Krstovdan smo, tokom celog dana, iz pet velikih buradi u flašice presipali od strane prote Nikole osveštenu vodicu. Nije to lak posao, vodicu ne treba prosipati, važno je skoncentrisati se, ali smo mi usput i o svemu pričali, šalili se, pa i zapevali. I šta se desilo? Sve akcijaše prota je pozvao na ručak u restoran "Kod Teće". Prvo nas je pohvalio, a onda nam se tako slasno zahvalio. Niko nema protu kao što ga mi imamo - u dahu nabraja Stana Bilbija.

Ispunjena srca

Uz Stanu se naradio korpulentni Željko Kešeljević, Ljiljana Cvetković je u crkvi uvek dežurni akter i pomagač, rukave je zasukala Dobrila Živković, a rastom malecka Srbijanka Andrejić radila kao "singerica". Rade Mančić je penzioner, ali kad treba zapeti i pogurati ponaša se kao mlađani snagator.
- Naradili su se i ćelavi Mika Miroljub i Duška, najbolja prodavačica sveća - tako Stana hvali svoju radinu ekipu.

2024 © - Vesti online