Nedelja 20.01.2019.
21:23
Vestionline

Đoković: Igrače niko ništa ne pita

EPA/WILL OLIVER
Novak Đoković

Protivnik srpskog tenisera biće Danil Medvedev, a uoči ovog duela, Novak nije pričao samo o tome, već i o problemu sa prenosima mečeva.

Cela priča napravila se oko toga što je na njegovom prethodnom meču, protiv Denisa Šapovalova, organizator rešio da po suncu, u pet popodne upali reflektore na stadionu, navodno kako bi kamere bolje snimale meč.

- Poremetili me samo reflektori, ali da, i neki komentari iz publike. Mislim da definitivno nisam mudro postupio. Znam bolje, mogu bolje i trebao sam bolje, ali to su sve neke životne lekcije, niko nije perfektan - poručio je Đoković.

Dodao je da su mnogi isključivi kada je reč o interesu tenisera.

- Šta god da televizija kaže ispada da moramo prihvatiti i to je to. Igraj u devet ujutro, igraj. Hoće televizija, hoće televizija, tako je bilo slučajeva u prošlosti u Americi, na primer. Imali smo finale Sinsinatija, ja se sećam u 11 ujutro, a igrao sam prethodnu noć sa Nadalom polufinale u devet uveče. Na primer ESPN ili bilo koja televizija je prenosila, može samo taj termin da zaključa i obezbedi za direktan prenos meča. Ja sad razumem, vi ste novinari i radite na televizijama, ali ne poznajem taj svet ali poštujem to, svi smo nekako na istom brodu. Opet, prosto, neke stvari trebaju pre nego što se odluče da se ljudi konsultuju sa igračima. To je nešto što je loše, ne znam zbog čega se uskraćuju igrači u tom procesu odlučivanja. To je jedina moja zamerka. Svi mi radimo da ovaj sport bude bolji, i vi i mi. Ali prosto, treba se uključiti u ceo proces - smatra najbolji teniser sveta.

2020 © - Vesti online