Nedelja 20.01.2019.
18:10
Vestionline

Dve majstorije Tadića u samo tri minuta i - neiskorišćeni penal (VIDEO)

twitter.com/AFCAjax
Tadić dovitljivo postiže drugi gol protiv Herenvena

 

Posle zimske pauze nastavljeno je i holandsko prvenstvo utakmicama 18. kola. Ajaks je bio domaćin Herenvenu. Palo je čak osam golova, po četiri u obe mreže. Prethodni put se Ajaksu dogodilo da ne pobedi kod kuće u ligaškoj utakmici iako je dao četiri gola još 5. maja 1985. Tada je 4:4 bilo protiv Tventea.

Domaćin je u 13. minutu poveo preko Dušana Tadića, kada je Lase Šene ubacio loptu sa leve strane terena pravo na peterac, gde je naš fudbaler spremno dočekao i poluvolejom matirao protivničkog golmana.

Iako su gosti ubrzo izjednačili (14), samo dva minuta kasnije, opet je srpski reprezentativac proradio.

Fantastično je primio loptu na 25 metara od gola, odigrao dupli pas, posle kog je furiozno ušetao u šesnaesterac rivala, a onda odličnim udarcem sa pet metara doneo novu prednost svom timu. To je bio 12. pogodak našeg reprezentativca ove sezone u ligi Holandije.

Ipak, u nadoknadi prvog dela igre propustio je šansu da postigne het-trik i to sa bele tačke. Šutirao je posred gola, a čuvar mreže gostiju je u padu odbio loptu vrhom noge.

Nekadašnji Partizanov igrač Nemanja Mihajlović, koji je sada član Herenvena, nije ulazio u igru. Gosti su izjednačili u nadoknadi vremena, a pre toga je Ajaks poveo s 4:3 golom Huntelara u 83. minutu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
2024 © - Vesti online