Nedelja 20.01.2019.
17:07
Vestionline

Kvaljarela strelac i u 10. ligaškoj utakmici uzastopce, tik iza Batistute (VIDEO)

EPA/Claudio Giovannini
Kvaljarela je bio neumoljiv s bele tačke

U susretu na stadionu "Artemio Franki" palo je šest golova, a poslednji, kojim je domaćin izjednačio, postignut je u trećem minutu nadoknade vremena. Fiorentina je dvaput vodila, oba puta pogocima kolumbijskog krilnog napadača Luisa Murijela (34. i 70. minut), nekadašnjeg igrača Sampdorije, ali je potpuni preokret načinio as gostiju Fabio Kvaljarela. Prvi gol je dao iz penala u 81. minutu, a drugi četiri minuta kasnije. Na 1:1 je bio poravnao Urugvajac Gaston Ramirez u 44, a bod je Fiorentini doneo Argentinac German Pacelja.

Kvaljarela je seriju od deset ligaških utakmica uzastopno u kojima je bio strelac počeo jednim golom 28. oktobra kada je Sampdorija izgubila od Milana na San Siru s 3:2. Ubojitiju nisku od njega ima samo proslavljeni argentinski napadač Gabrijel Batistuta. Baš kao udarna igla Fiorentine on je ujesen 1994. tresao mrežu na 11. mečeva uzastopce. Sampdorija je u sledećem kolu, 26. januara, domaćin Udinezeu.

Kvaljarela, istini na volju, nije igrao kada je Roma u Rimu preslišala Sampdoriju 11. novembra s 4:1. Ostao je na klupi.

Nikola Milenković je odigrao ceo meč za Fiorentinu. Dobio je žuti karton u 34. minutu. 

2024 © - Vesti online