Četvrtak 05.08.2010.
10:07
Vestionline

Tipsarević pobedio Kverija u Vašingtonu

Srbin je odlično igrao u prvom setu, kada je protiv šestog nosioca takmičenja uspeo da drži svoj servis. Otišlo se u taj-brejk, u kojem je Tipsarević dozvolio Kveriju samo tri poena 7:3.

U drugom delu meča viđena je još bolja igra Tipsarevića, koji je u osmom gemu uzeo brejk za prednost od 5:3 i potom na svoj servis došao do pobede posle samo 78 minuta igre.

Tipsarević je nakon pobede nad Kverijem izjavio da je odličan servis tajno oružje koje mu je pomoglo da dotuče Amerikanca.

"Volim da mislim za sebe da sam jedan od boljih servera na turu među teniserima moje visine. Međutim, ovo je više nego što sam očekivao. Rekao sam sebi 'umara se, samo se drži, sačekaj i doći će'. I došlo je. Osvojiti prvi poen u taj brejku na protivnikovu duplu, kada on ide na as na drugom servisu jasno pokazuje da je umoran. Ako ostaneš disciplinovan, imaš veće šanse da pobediš", rekao je Janko.

Sem Kveri je prošle nedelje osvojio turnir u LA, što ga je očigledno dodatno iscrpelo.

"Pravio sam baš dosta grešaka. Tipsarević me je terao na veliki broj udaraca, a ja sam bio umoran. Pokušavao sam da ranije završavam poene, ali nije išlo", izjavio je Kveri nakon meča.

Tipsarevića u trećoj rundi očekuje duel sa pobednikom meča između Kolumbijca Alehandra Falje i iskusnog Australijanca Lejtona Hjuita.

Turnir u Vašingtonu igra se za nagradni fond od 1.165.000 dolara.

2024 © - Vesti online