Nedelja 20.01.2019.
10:12
Vestionline, Tanjug

Netanjahu optužuje levicu i medije

EPA/Abir Sultan
Benjamin Netanjahu

Netanjahu po anketama ima najviše izgleda na prevremenim parlamentarnim izborima 9. aprila, ali bi ga eventualne optužnice o kojima govore mediji mogle oslabiti.

Nakon višemesečne istrage, policija je predložila podizanje optužnice protiv Netanjahua u tri predmeta za navodnu korupciju. Odluka je sada na glavnom državnom tužiocu Avišaju Mandelblitu.

Snimak koji je objavljen na društvenim mrežama počinje plakatom na kome piše: "Već tri godine levica i mediji žele prisiliti glavnog državnog tužioca da po svaku cenu odluči o podizanju optužnice" (protiv premijera).

Na snimku se zatim vide Netanjahuovi politicki protivnici koji u novembru 2016. protestuju ispred kuće glavnog državnog tužioca u predgrađu Tel Aviva. Oni nose transparente i traže njegovu ostavku izvikujući "Bibi (premijerov nadimak), mesto ti je u zatvoru". Snimak se završava pitanjem "Hoće li uspeti?", ciljajući na predstavnike opozicije.

Ministarstvo pravosuđa je saopštilo, kako prenose mediji, da "glasine i drugi snimci nece nipošto uticati na odluku koju će glavni državni tužilac doneti samo na temelju stručnih merila", prenosi Index.hr.

Netanjahua i njjegovu suprugu Saru sumnjiče da su pokušali pridobiti naklonost informativne mrežne stranice u zamenu za vladine povlastice velikoj telekomunikacionoj kompaniji.

Premijer je već najavio da neće podneti ostavku bude li pozvan na saslušanje pre izbora.
 

2024 © - Vesti online