Nedelja 20.01.2019.
08:31 >> 08:33h
Večernje novosti

Novosti: Vučić blizu odluke,na izbore 31. marta ili 14. aprila

EPA/Andrej Cukic
Aleksandar Vučić

Prema saznanjima lista, Vučić još nije doneo odluku, ali sve upućuje na to da će građani novi saziv Narodne skupstine birati pre roka.

Vučić se o ovoj opciji već konsultovao s najbližim saradnicima i nije isključeno da se o tome raspravlja narednih sedmica, najpre na sednici Predsedništva stranke.

Kako navode "Novosti", Vučića će u ovoj nameri učvrstiti Priština i Brisel, ako Albanci ne ukinu takse na robu iz centralne Srbije i ako uz inertnost EU nastave da blokiraju dijalog s Beogradom.

List napominje i da će i sama EU ući u aprilu u predizbonu kamanju, a potom i u izbore za Evropski parlament, što znači da će biti u institucionalnom vakuumu do kraja 2019. godine.

Kako se navodi, treba imati u vidu i takozvani domaći momenat , odnosno sve jači pritisak iz stranke na Vučića da se izmeri snaga na biralištima sada, a ne sledeće godine, kada je redovni termin.

"Novosti" pišu da je drugi, nimalo zanemarujući motiv i procena da bi protesti koji imaju masku građanskih, a iza kojih stoje lideri opozicije Dragan Ðilas, Vuk Jerimić i Boško Obradović, mogli da dobiju zamah uz podršku stranog faktora, pa bi, iz ugla SNS-a, bolje bilo ići sada na izbore, pogotovo zato što su po svim istrazivanjima naprednjaci najjača partija sa podrškom iznad 50 odsto.

2024 © - Vesti online