Četvrtak 05.08.2010.
08:11
Press, Vestionline

U Grčkoj i Turskoj plaćamo lečenje

Primera radi, kako navode u osiguravajućim kućama, pružanje medicinske pomoći u slučaju alergije na sunce, ujeda insekta, uboda ježa ili ujeda morske ribe u Grčkoj košta od 55 do 200 evra, a u Turskoj i do 700. Saniranje posekotina, preloma ili lečenje upale pluća koštaju u tim zemljama od 250 evra pa naviše.

Republički zavod za zdravstveno osiguranje (RZZO) međunarodnim sporazumima obezbedio je svojim osiguranicima pravo na besplatnu hitnu medicinsku pomoć u Velikoj Britaniji, Slovačkoj, Poljskoj, Makedoniji, Rumuniji, Mađarskoj, Češkoj, Italiji, Francuskoj, Luksemburgu, Belgiji, Holandiji, Nemačkoj, Austriji, Crnoj Gori, BiH, Hrvatskoj i Bugarskoj.

Kao što se vidi, među nabrojanim zemljama nisu i najatraktivnije destinacije za letovanje među srpskim turistima, Grčka i Turska. Zbog toga je najbolje obezbediti se polisom putnog osiguranja, koja će za desetodnevni odmor biti mnogo jeftinija od cene koja mora da se plati za lekarsku uslugu na letovanju.

Neke osiguravajuće kuće uz putno, kao gratis uslugu, nude i osiguranje stana dok ste na putu, a cena zavisi od broja dana koliko ostajete u inostranstvu i sume na koju se osiguravate.

Prilikom kupovanja polise putnog osiguranja možete izabrati i različite vrste medicinskih usluga koje će vam biti na raspolaganju, što opet utiče na cenu. Osnovno osiguranje pokriva plaćanje troškova lečenja i transport do lekara. Potpunija usluga pored zdravstvenog nudi i pomoć u slučaju krađe dokumenata, šlep službu, pomoć prevodioca, upućivanje na advokata ili pozajmica novca u slučaju razbojništva, za plaćanje advokata i kaucije. Posebne pogodnosti kod osigurvajućih kuća dobijate ako osigurate celu porodicu dok ste na putu.

2024 © - Vesti online