Subota 19.01.2019.
13:47
Vestionline

Krajinović: Nisam nezadovoljan, kući se vraćam sa pozitivnim utiscima

EPA/Lynn Bo bo
Filip Krajinović, nije uspeo da održi igru iz prvog seta

Prvi put je igrao u trećem kolu Grend slema, odigrao je popriličan broj setova, što je dobro za njega ako se ima u vidu da je jako malo igrao prošle sezone.

Protiv Ćorića je dobo počeo, osvojio početni set, ali je na kraju ipak izgubio, tačnije Ćorić je pobedio sa 2:6, 6:3, 6:4, 6:3.

- Bili su dosta teški uslovi. Duvao je vetar, dobro sam krenuo, prvi set sam odigrao stvarno dobro, bio sam na dobrom putu. Drugi set sam imao na početku šansu, trebalo je to da iskoristim. On je malo pao u igri, ali napravio sam par grešaka koje nisam smeo. Jako glup brejk je bio početkom drugog seta i tu sam mu nekako dao krila. Počeo je bolje da servira i da igra. Napravio sam par taktičkih grešaka, igrao na njegov najjači udarac. Mislim da nisam koristio svoje šanse za razliku od njega. Imao sam dosta puta na njegov servis 0:30, ali on je dobro servirao kad je bilo bitno i zasluženo je pobedio - sumirao je utiske o meču teniser iz Sombora.

Filip kaže da želi na australijsko iskustvo da gleda sa pozitivne strane.

- Zadovoljan sam što sam igrao treće kolo prvi put u karijeri. Nedostaju mi ovakvi mečevi. Prošle godine sam igrao jako malo, tako da, sve u svemu, kući se vraćam sa pozitivnim mislima. Naravno da sam razočaran što sam izgubio, Tomas i ja ćemo porazgovarati o ovom meču i mislim da ću napredovati iz nedelje u nedelju - samouveren je Krajinović.

Posle muka koje je prošle godine imao sa povredom, za njega je najvažnije da igra.

- Fizički je sve u redu, odigrao sam ovde mnogo setova, a s druge strane, nisam mogao da se najbolje pripremim za Australiju, jer sam morao deset dana da pauziram zbog povrede stopala. Videću sa trenerom šta još može da se popravi, čeka me malo teži period jer ću morati da igram kvalifikacije i izgubiću dosta poena narednih meseci. Čeka me i mali pad na rang listi, ali sve u svemu, ako budem igrao dobro, vratiću se - ne brine Filip.

Da nije bilo povrede, verovatno bi se dogodilo još prošle godine da uđe u top 20. Sada je negde oko 70 mesta, ali ukoliko stignu dobri rezultati, neće biti problema, započeće novi uspon ka vrhu.

- Cilj mi nije da budem 70. Prošle godine sam u februaru i martu igrao dobro i uzeo dosta poena, ali sigurno , prvo želim da se vratim u top 50. To smo sebi zadali na početku godine kao i da odigram 25 turnira. Moram toliko da odigram jer sam malo igrao prošle godine. Trebalo bi da igram što više, nadam se da će me zdravlje poslužiti. Na svemu ćemo raditi. Ja se nadam da mogu u top 20. Verujem u to. Bio sam 26, a šest meseci nisam branio poene. Nisam igrao tenis. Nije slučajno što sam bio u Top 30, opet ima jako dobar tim iza sebe. Napravio sam važne odluke u životu, mislim da će mi to doneti rezultate - zaključio je Krajinović

2024 © - Vesti online