Subota 19.01.2019.
13:36
Vestionline

"Bio sam nervozan, ne igram često s velikanima"

EPA/Denis Shapovalov
Novak Đoković i Denis Šapovalov

Najbolji teniser sveta je u trećem kolu Australijan Opena savladao mlađanog Šapovalova sa 6:3, 6:4, 4:6, 6:0. Borio se 19-godišnjak koliko je mogao protiv 14-strukog Gren slem šampiona, ali nije mogao da uradi više do da osvoji set. Srbin se 12. put u karijeri plasirao u četvrto kolo prvog Gren slema.

- Novak je toliko dobar! S razlogom je prvi na listi. U prva dva seta mi je bilo teško, ne igram svaki dan protiv igrača sa takvom karijerom i to na centralnom terenu. Bio sam nervozan. U trećem setu sam se opustio, igrao sam svoju igru. Uživao sam. Rekao sam sebi - Već si izgubio dva seta. Hajde, zabavi se. Posle toga sam bio psihički mrtav. Novak je s druge strane bio odličan početkom četvrtog - ocenio je Šapovalov.

Na kraju meča dvojica tenisera su se srdačno pozdravila na mreži.

- Rekao mi je da mu je bilo zadovoljstvo. Mada iskreno, ja sam taj koji je uživao. Kao što sam rekao, ne igram svaki dan protiv takvog velikana na centralnom stadionu. Bilo je to ispunjenje sna. Tokom meča sam se samo smejao. S druge strane, želim da se nadmećem s takvim igračima u bliskoj budućnosti. Moram fizički da budem spremniji, ali i da se jednostavno naviknem na taj nivo tenisa. Prvi put kada igrate protiv ovakvog šampiona, naravno da ćete da budete stegnuti. Tek četvrti ili peti put možete da razmišljate o nadigravanju.

S obzirom na to da je sam istakao koliko teško fizički bilo, novinari su upitali 19-godišnjaka kako mu je bilo emotivno?

- Bilo je teško i emotivno. Morate da budete koncentrisani sve vreme jer vam Novak neće dati mnogo prostora. Pametan je, umara protivnika, udara neke neverovatne udarce. Zato je tako dobar, zato je prvi na svetu. Za njega je ovo bio još samo jedan meč, za mene nešto o čemu sam sanjao - zaključio je Kanađanin.

2024 © - Vesti online