Petak 18.01.2019.
22:35
b92.net, Vestionline

Rus protiv pauka: Ako se ja pitam, moj auto nećete odneti (VIDEO)

youtube.cm/Kia Moscow
 

Vozači znaju da im je jedina šansa da spreče odnošenje automobila pravovremena reakcija pre nego što pauk podigne njihovo vozilo. 

Uz malo ubeđivanja i sreće, ponekad možete da nagovorite radnike parking servisa da vam spuste već podignuto vozilo. Međutim, ukoliko su oni odlučni da "akciju" sprovedu do kraja, nemate mnogo izbora osim da krenete do placa na kome se čuvaju odneta vozila i zavučete ruku u novčanik. 

Za jednog Rusa to nije bila opcija - on je odlučio da svoj već podignut auto marke Kia sam "oslobodi" sa pauka, a takva operacija nikad se na završi dobro po automobil.

Spuštanje vozila sa pauka na ovakav način nije preporučljivo iz više razloga, a jedan od najvažnijih je činjenica da će to prouzrokovati znatno veću štetu od kazne za pogrešno parkiranje ili novčane naknade za odnošenje automobila. 

Osim toga, možete nekog nehotice povrediti, a verovatno ćete zaraditi i dodatnu prekršajnu prijavu. Ne znamo tačno koji su bili razlozi za ovakav postupak vozača, ali koji god da su ovakva reakcija nije rešenje problema. 

Kako prenosi sajt Autonews.ru, policija je naložila pauku da odnese auto nakon što je na moskovskom aerodromu Vnukovo zaustavila vozilo i utvrdila da vozač Kije nije vlasnik automobila. 

Iako se pravi vlasnik u međuvremenu javio telefonom i rekao kako je vozaču zaista prodao vozilo, ali da nisu još sredili papire, Kia je već bila podignuta i spremna za odnošenje. Vozač je zatim izgubio živce a ostatak priče videli smo na snimku. 

Uprkos šteti na vozilu, vlasnik se nije previše zabrinuo i navodno je izjavio za Autonews.ru da ima svoj servis i potrebno znanje da ga popravi. 

"Procenio sam da putanja automobila neće oštetiti pauka, ali i da neće biti opasna za okolinu. A što se tiče štete na mom automobilu, ona je minimalna".

2019 © - Vesti online