Petak 18.01.2019.
19:10
Z. Vicelarević - Vesti

Dobroćudni džin u nebeskom carstvu

Lična arhiva
Omiljen među vernicima: Željko Alempić

- Željka smo pronašli u njegovom stanu. Poslednji put su ga 4. januara videli neki naši prijatelji. Iznenadilo nas je što se nije javio da nam čestita Božić, ali smo mislili da je otišao negde na put, kako je često umeo da uradi. Poštovali smo njegovu privatnost, jer znamo da nije puno voleo da priča o svom životu. Začudilo nas je kad se nije pojavio na porodičnoj slavi Sveti Stefan, 9. januara, pa smo počeli da ga tražimo. Prijavili smo slučaj policiji, oni su ušli kod njega u stan i pronašli ga u krevetu - kaže Milorad Alempić, brat pokojnog Željka.

On navodi da prema prvim nalazima nije bilo nasilne smrti, nije bilo provale u stanu i deluje da je umro u snu. Ipak, treba sačekati rezultate obdukcije koja se radi u takvim slučajevima.

- Željko nije pio alkohol i nije koristio opojna sredstva. Bio je divan čovek, sin i brat za primer. Dobronameran, tih, voleo je da se nasmeje kao dete, ličio je na velikog patuljka ili dobroćudnog džina. Reakcije vernika pokazuju da su ga mnogi voleli zbog njegovog osobenjaštva. Pomagao je gde god je mogao, a bio je i aktivan u grupi Svetosavci tokom gotovo svih poslova koje su radili. Veoma se potrudio oko postavljanja krsta na srpsko-ruskom vojnom groblju na glavnom frankfurtskom groblju. Bog da mu dušu oprosti i podari večni spomen u nebeskom carstvu - kazao je otac Simon Turkić.

Sveštenstvo i crkvena zajednica u Frankfurtu, grupa Svetosavci i Guslarsko društvo "Hajduk Veljko" su organizovali akciju pomoći za sahranu Željka Alempića. Javili su se brojni prijatelji i poznanici i položili dobrovoljni novčani prilog.

Alempić će biti sahranjen na groblju u frankfurtskom delu grada Fehenhajm, a tačan datum sahrane još nije poznat, jer se čekaju nalazi obdukcije. Prijatelji i vernici će preko crkve biti obavešteni o datumu sahrane.

2024 © - Vesti online