Petak 18.01.2019.
18:10
D. Pašić - Vesti

Ambasador Rodić pliva za Časni krst

D. Pašić
Prošle godine bilo 12 učesnika: U hladnu vodu je skočila i Mira Stupić

Prvi put je ova jedinstvena manifestacija održana 2014. godine u luci u Lincu, da bi posle toga bila preseljena na omiljeno izletište, stanovnika Atena i Ensa, jezero Auze.

- Raduje nas što i ove godine organizujemo ovaj lep, pre svega, duhovni događaj. Posebno nam je drago što će učestvovati Nebojša Rodić, ambasador Republike Srbije. Zvali su me iz ambasade iz Beča i najavili da će gospodin Rodić plivati za časni krst - kaže protojerej-stavrofor Dragan Mićić, ispred organizatora, Crkvene opštine Linc.

Organizatori se nadaju da će vreme ići naruku učesnicima, a prema najavama meteorologa temperatura će biti u malom plusu.

S obzirom na to da je prošle godine bio minus i duvao jak vetar, svi su uvereni da će vremenski uslovi pogodovati učesnicima čiji će se broj tačno znati na sam dan trke.

Obeležavanje velikog praznika Bogojavljenje počeće liturgijom u 10.00 u hramu Svetog Oca Vasilija Ostroškog Čudotvorca u Lincu. Od 12.00 do 12.30 je predviđena pauza u parohijskoj sali, a od 13.00 do 13.30 skupljanje na jezeru Auze, gde će se održati trka. Od 13.30 do 14.00 biće provera zdravstvenih knjižica i zdravstvenog stanja učesnika trke, koji će zaplivati oko 14.00 sati. Za 15.00 predviđeno je proglašenje pobednika.

Duvnjak ne učestvuje

Do sada je najuspešniji bio Stefan Duvnjak, koji je bio najbrži u sve tri trke na jezeru. On je potvrdio da neće više učestvovati u plivanju za Časni krst. Ko će ove godine prvi prevaliti deonicu od 33 metra biće poznato u subotu posle 14.00 časova.

2024 © - Vesti online