Petak 18.01.2019.
15:57
Tanjug, Vestionline

Marković: Skandalozno što Najs brani Ljuštakua

youtube/Novo jutro - Dea i Sarapa
Dragan Marković Palma

Marković je za tv Pink rekao da se Najs, koji je bio tužilac u predmetu protiv Slobodana Miloševica, kako kaže, dokazao kao "srbomrzac".

- Džefri Najs je tada kao tužilac otvoreno zastupao albansku stranu, odnosno otvoreno je zastupao tetroriste. Kao takav, Džefri Najs danas brani Samija Ljuštakua, bivšeg komandanta OVK za područje zloglasne Drenice. Neka se on bavi advokaturom, ali ne možeš da braniš teroriste koje je Dik Marti u svojoj knjizi označio kao zločince i gde je naveo i mesto i vreme i imena i prezimena. Džefri Najs je katastrofa i skandal za pravosuđe", rekao je Marković.

Marković je ocenio i da ukoliko Amerikanci žele da budu posrednici u dijalogu Beograda i Prištine, Srbija treba da traži i da Rusija ima svog predstavnika u tom dijalogu.

On je naglasio da je dolazak Putina u Srbiju od velikog značaja za našu zemlju, pre svega što je predsednik Aleksandar Vučić dobio veoma važan orden i ovom prilikom čestitao predsedniku Srbije na svemu što je uradio za odnose sa Rusijom.

- Moramo da se zahvalimo Rusiji što je 2015. godine sprečila u Savetu bezednosti Ujedinjenih nacija izglasavanje Rezolucije koju je predložila Velika Britanija. Tada je Rusija stavila veto, a ko zna šta bi bilo da je usvojena britanska rezolicija koja bi nas proglasila genocidnim narodom, što mi nismo, jer nismo vodili osvajačke ratove, već odbrambene - rekao je Marković.

On je naglasio da će Srbija od posete Putina, u budućnosti najveću korist imati od ekonomske saradnje kroz veći izvoz kao i od Turskog toka.

2024 © - Vesti online