Četvrtak 17.01.2019.
13:26
K. Marković - Vesti

Kamp "Deki5" u Melburnu: Susreti za pamćenje

K. Marković
Jelena, Marko, Nikola i Stefan Mandić

Alen Končar nam otkriva da je susret sa sportskom legendom za njega bio emotiviniji nego za sina Aleksu, koji je uzeo učešće u trodnevnom kampu u Melburnu. 

- Dejan je jedan od mojih omiljenih igrača, pa će sin imati priliku da vidi svetski poznatog fudbalera, jer mu je cilj da i on jednog dana to postane. Aleksa u tome uživa poslednje dve-tri godine a u Dejan mu je uzor. Gledao je golove koje je postizao za Inter i za reprezentaciju - kaže Alen.

On nas je podsetio na trenutak iz Dejanove karijere zbog kog je čak zaplakao. 

- Setio sam se gola kog je dao leđima Hrvatima u Zagrebu, pa je rezultat bio 2:2  i mi smo kao prvi u grupi išli na Evropsko prvenstvo. To je nešto čega ću se uvek sećati - priča Alen.

K. Marković
Maja Jevtić

Gospodja Marija Jevtić dovela je u sredu sina Luku u kamp. Kaže da uopšte nije bilo problema s ustajanjem, čak je ustao mnogo pre vremena da bi što pre video Dejana Stankovića na prvom danu kampa.

- Ovo je zaista poseban trenutak, Dejan Stanković je zaista legenda srpskog fudbala. Za sve obožavaoce fudbala velika je stvar da imaju priliku da budu na terenu sa takvom legendom, da deca mogu da uče od njega. Ne samo o fudbalu, već i o tome kako da postanu pravi ljudi i kako da žive sportski. Luka je fasciniran i oduševljen, jedva je čekao ovaj trenutak - rekla nam je Marija Jevtić. 

Iz udaljenog dela Melburna bez minuta zakašnjenja, kako ne sme da bude ni na jednom fudbalskom treningu, Jelena Mandić došla je sa sinovima Markom, Nikolom i Stefanom, koji su sa nestrpljivo očekivali da vide Dejana Stankovića. 

K. Marković
Mija i Alen Končar

- Mi ovde u Australiji nemamo previše mogućnosti da uživo vidimo svetski poznate fudbalere. Ovo je poseban trenutak za sve nas koji igramo fudbal. Još kao mali gledao sam ga kada je igrao na Svetskom prvenstvu 2010. godine. Danas smo doveli mog brata Stefana da bude u njegovom fudbalskom kampu. Baš smo svi kao porodica srećni zbog toga - rekao nam je Marko Mandić.

K. Marković
Maja Stevanović

Sedmogodišnji Luka Stevanović bukvalno kod kuće spava sa loptom, otkriva nam njegova majka Maja. Upisali su sina u kamp Deki 5 kako bi uz sportsku ljubav naučio i o mnogim važnim vrednostima u životu, koje ga roditelji već uče. 

- Ovakav trenutak naš sin nije mogao da doživi u Australiji, da vidi veliki fudbalski profesionalizam, da oseti druženje, nauči nešto od nekoga ko je kroz sve to prošao, ko ima veliko iskustvo. Sviđa mi se što ne rade samo sa loptom na terenu već i van stadiona, što se tu uče druženju, vrednostima važnim za život. Ovde imamo uslove za decu, ali nemamo fudbalske eksperte kao što je Dejan Stanković. To je nam nedostaje i zaista očekujemo, kako je obećano, da nam dodju ponovo, ali na duže, i da sin Luka bude u kampu nekoliko dana - kaže Maja Stevanović.

Hvala na poverenju

- Trudimo se da edukujemo decu kako živi sportista, bilo da se bavi fudbalom, rukometom, plivanjem ili bilo kojim drugim sportom. Pokušavamo da iz deteta izvučemo najbolje. Hvala Vam na poverenju i na pomoći u organizaciji. Pokušaćemo da uradimo najbolje što možemo i nećemo se zaustaviti na ovome - rekao je roditeljima Dejan Stanković.

K.Marković
Ivan Ivanović i Dejan Stanković

Baš na početak rada fudbalskog kampa "Deki5" iz Beograda u Melburn "doleteo" je i popularni TV voditelj Ivan Ivanović da pruži podršku svom prijatelju Dejanu Stankoviću, kao i da pomogne u brojnim aktivnostima van terena. Nema sumnje da će Ivan doprineti još boljoj atmosferi i u kampu i na planiranim zabavama i druženjima u večernjim satima. 

2019 © - Vesti online