Petak 18.01.2019.
02:00
R. Rajić Ristić

Paketići stigli iz Srbije

Privatna arhiva
Poklon iz Kučeva: U paketićima srpski slatkiši

Svi su oni doveli i decu, tako da se prostorija orila od graje, smeha i radosti mališana koji su osnova srpsko-italijanskog prijateljstva u ovoj regiji. Članovi Vidovdana su goste nastojali da upoznaju sa onovama naše kulture i tradicije. Neki od Italijana su tako naučili prve korake srpskog kola ne krijući najpre znatiželju, a zatim i oduševljenje, što je i te kako doprinelo dobroj, razdraganoj atmosferi. Osmesi i ozarena lica govorili su više od reči.

Domaćini iz Vidovdana imali su i specijalne goste, italijansku decu, članove plesne grupe Associazione sportiva Del Etoiles Leonardo, Franćesko i Kristofer Degasperi i Valerija Spadaro imali su veliku želju da pokažu svoju veštinu i zaplešu sambu, rumbu, ča-ča-ča. Na kraju večeri oni su postali i novi članovi folklorne sekcije Vidovdana, jer su poželeli da nauče i kolo.

Privatna arhiva
Mali Italijani žele i kolo da igraju

Za sve goste Vidovdan je priredio i iznenađenje, novogodišnje paktetiće, koji su stigli direktno iz Srbije, iz Kučeva. Dušan Petković je ulozi Deda Mraza, delio poklone svoj deci u klubu, a slatkišima iz Srbije posebno su bili oduševljeni mali Italijani.

Čvrst temelj prijateljstva

Đorde Milanović, predsednik SKUD Vidovdan Trentino sa zadovoljstvom kaže da je postavljen čvrst temelj prijateljstva i saradnje.

- Jednostavno, oduševljenje ne jenjava, koliko je nama bilo drago da ugostimo te naše "nove klince" toliko je i prisutnim Italijanima bilo nesvakidašnje iskustvo da se upoznaju s našim kolom, običajima i da budu svedoci čuvenog srpskog gostoprimstva. Jedno veliko hvala svoj deci koja su ulepšala veče. Nagrada im je stigla od Deda Mraza. Svaki je paketić našao svoj zagrljaj i jedan očaravajući osmeh.

Privatna arhiva
Mateo Spadaro sa Deda Mrazom
2024 © - Vesti online