Četvrtak 17.01.2019.
20:17
M. Stanković - Vesti

Tombola za đake i roditelje

M. Stanković
Organizovali tombolu: Sava i Katarina

Na osnovu izvučenog broja svako od prisutnih tako bude i srećan dobitnik. Bila je to, u stvari, zgodno smišljena razmena darova.

Svi učesnici su uživali u veselom darivanju. Prvo su iz šešira izvlačeni brojevi, a potom na osnovu brojeva dodeljivane nagrade. Taj posao su izveli Natalija Fridrić, Sava Matejić i gošća Katarina Simić. Izgleda da je sreća svim učesnicima bila naklonjena, jer se svako silno obradovao. Među poklonima je najviše bilo slatkiša, ali i knjiga i korisnih predmeta.

M. Stanković
Dunji i Eni su pripali labudovi

Jelica, majka Darjana Brankovića (7), se obradovala slikovnici o Kraljeviću Marku, jer će o ovom poznatom junaku moći da čita i sinu i ćerci Lei .

Među poklonima su posebnu pažnju privukle figure labudova koje su bilenapunjene slatkišima. Dve drugarice, Dunja Dragonjić i Ena Strugar, koje su sedele jedna pored druge dobile su labudove i mnogo ih je zainteresovao njihov neobičan izgled.

M. Stanković
Nikola, Moris i Leticija

- To su labudovi sastavljeni od delića papira koje sam savijala, a upotrebila sam više od 300 papirića - otkrila je tajnu Željka Jovanović, Vanjina mama, jer je to njen ručni rad.

Tokom popodneva sve je proticalo uz slatkiše, kafu, sokove prijatne razgovore. Razgovaralo se i o starom računanju vremena kod Srba, o starom kalendaru po kome je 2019. godina u stvari 7527.

M. Stanković
Slatkiši i slikovnice

Druženje je završeno pesmom "Kad si srećan", osmesima i lepim željama za predstojeću godinu.

Specijalna gošća

Specijalna gošća bila je Katarina Simić, profesorka nemačkog jezika, koja radi u nemačkoj bremenskoj školi. Ona je u Bremen došla iz Hamburga posle studija, a mnogima je poznata kao ćerka bivšeg hamburškog prote Borisava Simića, koji je sada na službi u Štutgartu.
 

M. Stanković
Jelena i Aleksija
2019 © - Vesti online