Četvrtak 17.01.2019.
19:16
Z. M. - Vesti

Decenija susreta dobre volje

M. Mecanović
Mešoviti eparhijski hor "Kornelije Stanković"

Prijem koji Srpska pravoslavna Crkvena opština Svetog Save organizuje povodom početka Nove godine po Julijanskom kalendaru održan je posle večernje službe.

Večernjoj službi, koja je služena na nemačkom jeziku, predstojao je arhiepiskop Arsenije iz Carigradske patrijaršije, a sasluživali su oci Filip Milunović, Aleksandar Lapin i Jovan Alimpić.
Nastupio je takođe i mešoviti eparhijski hor "Kornelije Stanković".

Prijemu se u toku večeri priključio i nadležni episkop austrijsko-švajcarski Andrej.

Ovogodišnjem prijemu i večernjoj službi su, pored ostalih, prisustvovali Nebojša Rodić, ambasador Republike Srbije u Austriji, Štefan Lajtner, šef verske kancelarije nadležne za pravoslavnu Crkvu Vlade Republike Austrije, horepiskop Emanuel Ajdin iz sirijske crkve Svetog Jefrema, Juta Hener, direktorka Biblijskog društva Austrije, Hristof Berger, direktor Crkveno pedagoške više škole u Beču.

M. Mecanović
Služba na nemačkom: Arhiepiskop Arsenije

Tradicija novogodišnjeg prijema u znak zahvalnosti za dobru saradnju uspostavljena je pre 10 godina. Na prijem se pozivaju prijatelji drugih veroispovesti.

Na početku ustanovljenja tradicije novogodišnjeg prijema ideja je bila da se, pošto tokom godine retko dolazi do susreta sa predstavnicima drugih veroispovesti, ova prilika koristi da se pokažu dobra volja za razgovor, druženje i iskaže zahvalnost za dobru saradnju.
 

2024 © - Vesti online