Četvrtak 17.01.2019.
12:43
Tanjug, Vestionline

Zeri: U Prištini niko ne zna gde je Tači

EPA/ Cyril Zingaro
Hašim Tači

- Tači nije na Kosovu, ali niko ne zna tačno gde se nalazi. Nezvanično se navodi da je šef države na sastancima u u Briselu, ali tako nešto nije potvrđeno iz kabineta predsednika. Aktivnosti šefa državi bi trebalo da budu javne - piše Zeri onlajn.

Portal konstatuje da Tači nije biio prisutan ni na poslednja dva sastanka, u ponedeljak i juče, prištinskog tima za nastavak dijaloga sa Beogradom.

Pored toga, piše Zeri, Tači nije prisustvovao ni jučerašnjoj komemoraciji povodom 20. godišnjice masakra u Račku.

S druge strane, napominje se, deo kreatora prištinske politike tvrdi da postoje sastanci o kojima Tači informiše samo institucije i da je njegova lokacija poznata u svakom trenutku.

Članovi prištinskog tima za nastavak dijaloga sa Beogradom nisu želeli da komentarišu nepojavljivanje Tačija na njihovim sastancima.

- To nije pitanje za nas - rekli su za Zeri.

Za poslanika opozicionog Pokreta Samoopredeljenje, Arbriri Nagavci, je ova situacija "potuno nejasna".

- Ne postoji zvanično saopštenje o tome gde se on nalazi, njegova lokacija je u ovom trenutku veoma nejasna u trenutku događaja u Specijalnom sudu u Hagu, pripreme za nastavak dijaloga pregovaračkog tima... - rekla je ona.

Prema njenim rečima, prenosi Zeri, takva misteriozna situacija baca sumnju na ono što, kako kaže, "šef države trenutno radi".

- Nema najave da li je na odmoru ili na nekom privatnom putu. Njegov nestanak u ovom trenutku je mnogo sumnjiv, kao i projekti koje Tači nastavlja da sprovodi - rekla je Nagavci.

2024 © - Vesti online