Četvrtak 17.01.2019.
09:50
Vestionline

Filip Krajinović prvi put u trećem kolu na turnirima za grend slem

Tanjug/AP
Krajinović na meču s Donskojom

Izgleda da prve plodove daje saradnja sa švedskim trenerom Tomasom Johansonom, pobednikom Australija opena 2002, koja je krenula u smiraj prošle godine. Filip Krajinović (93. mesto na svetskoj listi) samo je na Ju-Es openu 2015. igrao u drugom kolu (tada ga je izbacio Španac David Ferer), a ovaj put u Melburnu je stigao pred vrata osmine finala. U prethodna dva učešća na glavnom turnirru prvog takmičenja za grend slem u sezoni (2015-16) ispao je u prvom kolu, a 2014. i u prvom kolu kvalifikacija.

Susret s Donskojom (96) bio je dinamičan, uzbudljiv i s mnogo kolebanja u igri obojice. Naš igrač je imao jače živce pa se u odsudnim trenucima i izborio za duel s hrvatskim teniserom Bornom Ćorićem (12), koji je danas, s 22 godine, nova nada svetskog tenisa, ono što je 26-godišnji Krajinović nekada bio u nagoveštaju. Ćorić je u drugom kolu savladao Mađara Martina Fučoviča (35) sa 6:4, 6:3, 6:4.

Da je Krajinović dobro pripremljen za iskušenja u Melburnskom parku, teniskom kompleksu u kojem se od 1988. igra Australija open, videlo se u okršaju s Italijanom Markom Čekinatom (18). Naš teniser je načinio potpuni preokret tada, a u četvrtom setu mu je taj-brejk pripao s 10:8, istim rezultatom u igri nerava kao i "teniskom produžetku" u drugom setu protiv Donskoja.

Koliko je njihov duel bio varljiv, vidi se i po tome što je ruski teniser imao deset prilika za brejk (iskoristio tri), a Krajinović 11 (4). U taj-brejku naš teniser je pokazao veću mentalnu čvrstinu. Donskoj je, recimo, šest puta servirao u taj-brejku trećeg seta, a Krajinoviću su tada pripala četiri poena, pa i odsudni sedmi.

Tanjug/AP
Napori su urodili plodom: Krajinović se mnogo puta izvukao iz teških prilika
Tanjug/AP
Donskoj, koji je u prvom kolu savladao našeg Đerea, na meču s Krajinovićem
2024 © - Vesti online